4 προορισμοί του εξωτερικού ιδανικοί για άνοιξη

Βρήκαμε 4 τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους προορισμούς του κόσμου με ένα κοινό χαρακτηριστικό -εκτός φυσικά της ομορφιάς τους: Η άνοιξη τους πάει πολύ! Και αφού μπήκαμε στην άνοιξη σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα “ταξίδι” και σε μέρη του εξωτερικού, ιδανικά για ταξίδι αυτή την εποχή… -υπό κανονικές συνθήκες βεβαίως!

Δείτε έναν κοντινό προορισμό, ένα πολύ μακρινό, ένα εξωτικό και έναν ορεινό! Μέρη ζεστά, φιλόξενα και ιδανικά για ταξίδι την πιο ανθισμένη εποχή του χρόνου… Ελπίζουμε μόνο να επανέλθει η κατάσταση και να συνεχίσουμε τα ταξίδια γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ανεξάντλητο από αυτά… Τίποτα πιο μαγικό από το να γνωρίζεις έναν νέο τόπο, να περιπλανιέσαι και να δημιουργείς αναμνήσεις!

Για όσους λοιπόν θέλουν να προγραμματίσουν ένα κοντινό ή μακρινό ταξίδι μέχρι τον Μάιο που σε αυτά τα μέρη θα βρείτε ιδανικές θερμοκρασίες, σας δίνουμε τις ιδέες!

Ο κοντινός προορισμός: Μαδρίτη

To “αντίπαλο δέος” της Βαρκελώνης, η πρωτεύουσα  Μαδρίτη πετάει τον χειμωνιάτικο μανδύα της από τον Μάρτιο και μετά. Τα ρολόγια πηγαίνουν μια ώρα μπροστά, η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία γυροφέρνει τους 20 βαθμούς και ο επισκέπτης απολαμβάνει τα tapas του στις πλατείες χωρίς να υποφέρει από το κρύο ή τη ζέστη. Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να δείτε στην ισπανική πρωτεύουσα!

Επίσης, στην Μαδρίτη υπάρχει το πιο παλιό εστιατόριο του κόσμου…δείτε το και μάθετε την ιστορία του.

Μαδρίτη Ισπανία

Ο εξωτικός: Φιλιππίνες

Σμαραγδένιες παραλίες, ζεστά νερά, οργιώδης βλάστηση, βουνά, λίμνες, πολιτισμός αιώνων, μία χώρα που προσφέρει στον επισκέπτη μια εμπειρία ζωής! Τα νησιά των Φιλιππίνων, από το Μπορακάι μέχρι το Παλαουάν καλύπτονται με λευκή άμμο και μοιάζουν βγαλμένα από καρτποστάλ. Οι τυφώνες κάνουν την εμφάνισή τους από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη οπότε αυτή η άνοιξη μάλλον είναι η ειδυλλιακή εποχή. Δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πάτε στις Φιλιππίνες!

Οι Φιλιππίνες είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Εξωτικές, παρθένες παραλίες με λευκή άμμο και φοίνικες, λίμνες, ηφαίστεια, ορυζώνες, ιστορικά αξιοθέατα, κοραλλένιοι κήποι, μοναδικές εμπειρίες, φιλοξενία, εξωτική κουζίνα και μια φιλιππινέζικη κουλτούρα… είναι οι λόγοι που κάνουν αυτόν τον προορισμό ξεχωριστό.

Αποτελείται από περισσότερα από 7.600 νησιά και αν βρεθείς στη χώρα, θα θέλεις να την επισκεπτείς ξανά και ξανά. Κάθε γωνιά κάθε όμορφης περιοχής έχει και κάτι καινούργιο για να ανακαλύψεις, και αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής.

Φιλιππίνες: Όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πας! - αξιοθέατα, πληροφορίες, εμπειρίες

Ο ορεινός: Σαμονί

Η Γαλλία μπορεί να είναι γνωστή για τα πολιτιστικά της αξιοθέατα και τον Πύργο του Άιφελ αλλά έχει και μια μαγευτική ύπαιθρο, βγαλμένη μέσα από παραμύθι. Η Γαλλία διαθέτει φυσική ομορφιά, οπότε γιατί να μην πηγαίνετε “au naturel” σε οροσειρές, φαράγγια και εντυπωσιακές παραλίες; Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε να βρείτε σίγουρα πολλά θαύματα της φύσης που θα σας μαγέψουν. Εδώ έχουμε ένα από αυτά… το όμορφο Σαμονί (Chamonix-Mont-Blanc)

Μια γραφική κοινότητα στη βόρεια κοινότητα του Μον Μπλαν. Βρισκόμαστε στις Γαλλικές Άλπεις, το χιόνι έχει λιώσει μέσα στο χωριό αλλά παραμένει στις κορυφές, τα λουλούδια έχουν ανθίσει και η κοιλάδα είναι ιδανική για περιπάτους. Ποιος είπε ότι το Σαμονί είναι μόνο για τους σκιέρ ή για χριστουγεννιάτικη απόδραση; Την άνοιξη τα ξενοδοχεία είναι πιο οικονομικά και ο τόπος, καταπράσινος, με μια άλλη, διαφορετική ομορφιά!

Chamonix-Mont-Blanc
Chamonix-Mont-Blanc, Γαλλικές άλπεις

Ο μακρινός: Βιετνάμ

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή του χρόνου για να κάνεις το μεγάλο βήμα προς τον ευλογημένο τόπο της Νοτιοανατολικής Ασίας, το Βιετνάμ. Η ενδοχώρα μαγευτική, η ακτογραμμή απέραντη, τα νησάκια συγκλονιστικά όμορφα, ένα ταξίδι ζωής που θέλει μέρες και πρόγραμμα για να ανακαλύψεις όσους το δυνατόν περισσότερους θησαυρούς μπορείς.

Βιετνάμ οδηγός - ταξίδι - εμπειρίες

Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες ασιατικές χώρες, διαθέτει απίστευτη ποικιλία σε μέρη, παραλίες, ιστορία, πολιτισμό, κουζίνα, και πολλά ακόμα. Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το cnn.com.

Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι, είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία από τη μοντέρνα πόλη Χο Τσι Μινχ, ή κάποιο άλλο μέρος. Η χώρα έχει πλούσιο και γόνιμο έδαφος, γι’ αυτό και μπορείτε να επισκεφτείτε καλλιέργειες τσαγιού και καφέ, για να μην αναφερθούμε στις εκπληκτικές παραλίες, τις σπηλιές και τη δαντελένια ακτογραμμή. Φυσικά, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο φαγητό. Το Βιετνάμ διαθέτει μια από τις πιο φρέσκες και νόστιμες κουζίνες στον κόσμο, κι αν πάρετε ένα πιάτο με καυτή σούπα φο, θα καταλάβετε. Εδώ δείτε τις εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στο μακρινό Βιετνάμ.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ