Ενημερώθηκε στις 4 Αυγούστου 2016, 13:57

Η πρόσφατη άφιξη στην ατόλη Thaa του ξενοδοχείου Maalifushi,ενός ακόµα µέλους της πολυτελούς αλυσίδας Como, δεν µας αφήνει να βγάλουµε τις Μαλδίβες από τα ταξιδιωτικά όνειρά µας!

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αγγελική Παναγοπούλου ([email protected])

53433018-H1-Water_Villa_Pool_5Nοτιοδυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων, στη γαλήνια (και σχετικά ανεξερεύνητη) ατόλη Thaa, το Maalifushi έκανε εγκαίνια τον περασµένο Απρίλιο, προσθέτοντας µια ακόµη πολυάστερη επιλογή διαµονής στη νησιωτική χώρα του Ινδικού ωκεανού (και τη µοναδική στη συγκεκριµένη ατόλη).

57275937-H1-Spa_entrance

Την υπογραφή για αυτή τη µεγαλεπήβολη ξενοδοχειακή άφιξη βάζει η περιώνυµη αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Como, των Μαλαισιανών επιχειρηµατιών Ong Beng Seng και Christina Ong, η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει τις σχετικές υποδοµές, αφού η Regent (που αρχικά… καλόβλεπε το project) απέσυρε το ενδιαφέρον της, µιας και ο τότε ιδιοκτήτης κήρυξε πτώχευση.

53433532-H1-Garden_Suite_Outdoor_Pool

Η Como, βέβαια, δεν είναι… ξένη στο περιβάλλον των Μαλδίβων, µιας και ήδη είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία πίσω από το Cocoa Island, το αντίστοιχων ανέσεων resort στην ατόλη του Νότιου Μαλέ. Με εµπειρία και όραµα για ακόµα πιο εξελιγµένες υπηρεσίες και υποδοµές, η αλυσίδα απέκτησε το… δεύτερο «παιδάκι» της, προσφέροντας πια την ευκαιρία για ένα µοναδικό atoll-hopping µεταξύ των δύο resorts της, που απέχουν περίπου 50΄ µε υδροπλάνο.

53433580-H1-Garden_Suite_Living

Στο δυναµικό τού resort, 66 υπέροχες βίλες και σουίτες, που προσφέρουν τις ανέσεις τους στη στεριά, µε υπέροχους κήπους, αλλά και πάνω από το νερό! Το σκηνικό είναι εκ προοιµίου… απλώς παραδεισένιο.

53433058-H1-Water_Villa_Bathroom

Τιρκουάζ, σµαραγδένια νερά, εκπληκτικής διαύγειας, χαϊδεύουν νωχελικά τις υποβρύχιες βάσεις τους, προσφέροντας ένα λίγο έως πολύ γνώριµο ονειρικό σκηνικό σε όσους ξέρουν να εκτιµούν (και να… αντέχουν οικονοµικά) το απόλυτο exclusiveness.

Sneak peek στα… ενδότερα

53433911-H1-spa_treatment_room_b_FINAL

Μιας και οι περισσότεροι από εµάς θα αρκεστούν σε ένα πληθωρικό… οφθαλµόλουτρο µέσα από φωτογραφίες και videos, µια κρυφή µατιά στα ενδότερα ίσως υποθάλπει µια µικρή… µαζοχιστική τάση. Πώς µπορείς, όµως, να µην κρυφοκοιτάξεις εικόνες που µοιάζουν να ξεπήδησαν κατευθείαν από τον παράδεισο;

53433596-H1-Garden_Suite_Entrance

Οι βίλες µε τους κήπους εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού και συνδέονται µεταξύ τους, ενώ στις διακεκριµένες ανέσεις τους περιλαµβάνονται, εκτός των άλλων αυτονόητων (;) πολυτελών παροχών, floor-to-ceiling παράθυρα, απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες. Όσοι πάλι επιλέξουν να… επιπλέουν πάνω από το νερό, οι σουίτες του Maalifushi προσφέρουν το πρόσθετο πλεονέκτηµα να ατενίζουν από εξαιρετικά προνοµιακή θέση τον ήλιο να σβήνει τις πύρινες ακτίνες του στα δροσερά νερά του Ινδικού.

57275929-H1-Reception_Lobby

Οι ένοικοι έχουν να διαλέξουν ανάµεσα σε τρεις διαφορετικές επιλογές για το δείπνο τους: το Madi µε τη διεθνή κουζίνα, το ιαπωνικό Τai και το Thila pool & lounge bar, µε τις ψητές θαλασσινές λιχουδιές αλλά και τον υπαίθριο ξυλόφουρνο για pizza. Άξιο µνείας είναι, φυσικά, το Shambhala Retreat Spa, µε τις 8 ειδικά σχεδιασµένες αίθουσες θεραπειών που στηρίζονται στη φιλοσοφία της Shambhala, τη σάουνα, το jacuzzi και τις yoga sessions.

57275921-H1-Madi_All_Day_Dining_Restaurant

Δεν θα παραβλέψετε, επίσης, το κέντρο καταδύσεων και θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως και να δηλώσετε συµµετοχή στις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνει το resort, µεταξύ άλλων κρουαζιέρες για παρακολούθηση δελφινιών, για snorkeling και ιστιοπλοΐα -ο πλούσιος και διαφανής βυθός, εξάλλου, δεν γίνεται να µην κεντρίσει την περιέργειά σας να εξερευνήσετε τη µοναδική ποικιλότητά του.

info

Τιµή: Από €480 το garden δωµάτιο. Thaa Atoll, Maldives, tel. +960 678 0008, www.comohotels.com

Πώς θα πάτε: Πετάξτε µέχρι το Μαλέ (πρωτεύουσα και µοναδική πόλη της Δηµοκρατίας των Μαλδίβων) µε την Etihad Airways, µέσω Άµπου Ντάµπι, από €1.140/άτοµο µε επιστροφή (www.etihad.com). Από εκεί θα νοικιάσετε µια πτήση µε υδροπλάνο και σε 50΄ θα είστε στο Maalifushi.

53433540-H1-Garden_Suite_Bathroom_detail_4

Η καλύτερη περίοδος:
Το τροπικό κλίµα των Μαλδίβων περιλαµβάνει δύο εποχές, τις οποίες οριοθετούν οι ξηροί βορειοανατολικοί µουσώνες που διαρκούν από Δεκέµβρη µέχρι Μάρτη και οι υγροί νοτιοδυτικοί από Μάη µέχρι Νοέµβρη. Από τον Φεβρουάριο µέχρι τον Απρίλιο είναι η πιο ζεστή περίοδος και κατά συνέπεια αυτή που τα περισσότερα resorts παρουσιάζουν τη µεγαλύτερη πληρότητα.

Πηγή:ICONS TRAVELLERS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ