Για τους ταξιδιώτες εκείνους που αναζητούν ένα καταφύγιο χαλάρωσης, ξεκούρασης και ευεξίας- και ταυτόχρονα ο τραπεζικός τους λογαριασμός μπορεί να «σηκώσει» την επιθυμία τους αυτή- οι παρακάτω προορισμοί είναι ιδανικοί.

Τα βραβεία Conde Nast Traveller Spa Awards 2017, σε συνεργασία με το Healing Holidays, αναδεικνύουν θέρετρα για όλα τα γούστα σε προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ινδία και η Ταϊλάνδη.

Ανάμεσα στα καλύτερα σπα στον κόσμο, οι «ειδικοί» του κλάδου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μεξικό που εφαρμόζει τελετουργικά των Μάγια στις παρεχόμενες θεραπείες, μια γερμανική κλινική που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής και ένα εντυπωσιακό σπα στην Ταϊλάνδη που επιχειρεί να συνδυάσει το ειδυλλιακό τοπίο με την ανανέωση.

Best bespoke retreats: Amanpuri, Ταϊλάνδη

kaksdahg1

Το πολυτελές θέρετρο του Πουκέ διαθέτει βίλες διάσπαρτες σε μια φυτεία με φοινικόδεντρα και θέα στη θάλασσα Ανταμάν. Προσαρμόζοντας τα προγράμματά του στις ξεχωριστές ανάγκες των φιλοξενούμενων, όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη το Conde Nast Traveller, διαχωρίζει τις θεραπείες του σε τέσσερις κατηγορίες: κάθαρση, πνευματική εγρήγορση, fitness και βάρος.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει kick-boxing ή να αφεθεί στα χέρια έμπειρων μασέρ, να απολαύσει τα οφέλη της silent therapy ή να διαλογιστεί μαζί με βουδιστή πρώην μοναχό.

Best new hideaway: Yaan Wellness, Tulum, Μεξικό

kaksdahg2

Μέσα στις αχανείς εκτάσεις του Quintana Roo στο Tulum, το Yaan Wellness ξεχώρισε και βραβεύτηκε. Το ρουστίκ θέρετρο διαθέτει σκηνές βεδουίνων και παραθαλάσσιες καμπίνες συνδυάζοντας ντόπιους θεραπευτές και τα βότανά τους με τη σύγχρονη ιατρική. Τελετουργικά των Μάγια ενσωματώνονται στις θεραπείες μασάζ.

Best fitness regime: Rancho La Puerta, Μεξικό

kaksdahg3

Στις παρειές του όρους Koochuma σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης, το θέρετρο αυτό χαρακτηρίζεται το παλαιότερο σπα της Βόρειας Αμερικής.  Τέσσερις χιλιάδες στρέμματα διατίθενται για πρωινές πεζοπορίες, πιλάτες, μπόξινγκ και προπόνηση. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο, πισίνες, σπα και χώροι διαλογισμού για την άσκηση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος. Παρέχονται υγιεινά γεύματα, προσαρμοσμένα στο προφίλ του ξενοδοχείου.

Most consistent high performer: Anassa, Κύπρος

kaksdahg4

Το ονειρεμένο παραθαλάσσιο θέρετρο της Κύπρου συνδυάζει καλό φαγητό, φιλική προς την οικογένεια φιλοξενία και σπα υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν πέντε προγράμματα εστιασμένα στην αντιγήρανση και το fitness αλλά και στην αναζωογονητική θαλασσοθεραπεία.

Most life-changing experience: Borgo Egnazia, Ιταλία

kaksdahg5

Αυτό το πολυτελές θέρετρο της Puglia προσφέρει κάτι περισσότερο από μια χαλαρωτική απόδραση. Θεραπείες θρέψης του δέρματος, μουσικοθεραπεία, ψυχο-αρωματοθεραπεία, συνεδρία με Ιταλό σαμάνο και μασάζ είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να «μηδενίσουν την εσωτερική τους πυξίδα».

Most effective Medi-Spa: Villa Stephanie at Brenners Park-Hotel, Γερμανία

kaksdahg6

Αντίδοτο στη φρενίτιδα της σύγχρονης ζωής, η Villa Stephanie στο Brenners Park-Hotel στο Μπάντεν- Μπάντεν, αποτελεί καταφύγιο για όποιον χρειάζεται να μηδενίσει το κοντέρ του και να ξεκουραστεί.

Οι επισκέπτες μπορούν να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi και να αφεθούν σε κάποιο πρόγραμμα υποστηριζόμενο από ομάδα καρδιολόγων, γυναικολόγων, φυσιοθεραπευτών, οφθαλμιάτρων και αισθητικών οδοντιάτρων. Παρέχονται και θεραπείες ανανέωσης με βλαστοκύτταρα ενώ όποιος επιθυμεί να ασκηθεί σε σώμα και πνεύμα μπορεί να το κάνει με kick boxing, γιόγκα και διαλογισμό,

Most outstanding city spa: Mandarin Oriental, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

kaksdahg7

Το «ορόσημο» της Μπανγκόκ ανακαινίστηκε πρόσφατα για τα 140α γενέθλιά του. Επικεντρώνεται στις παραδοσιακές θεραπείες και την άφθονη φροντίδα των επισκεπτών σε δέκα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια στην Garden Wing. Παρέχεται επίσης ατομική γιόγκα αλλά και… ψηφιακή αποτοξίνωση.

Most transformative programme: Raas Devigarh, Ινδία

kaksdahg8

Το Raas Devigarh στο Ρατζαστάν της Ινδίας παρέχει διαμονή αποτοξίνωσης και χαλάρωσης. Εδώ οι θεραπείες βασίζονται στα τσάκρα και τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους, με την υιοθέτηση παραδοσιακών τελετουργικών και φυσικών συστατικών. Φυσικά παρέχονται συνεδρίες γιόγκα και διαλογισμού.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ