Η πόλη Sevnica στη Σλοβενία ήταν γνωστή για το κάστρο των 900 ετών και για τα εργοστάσια ένδυσης στην πόλη. Τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο και για ακόμα έναν λόγο: είναι η γενέτειρα της νέας Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ.

Η μικρή πόλη των 5000 κατοίκων στις παρυφές των Άλπεων είδε με ικανοποίηση την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θεωρώντας την εξαιρετική περίσταση για…μπίζνες. «Κάποιες φορές η πίεση των μέσων ενημέρωσης ήταν πολύ σκληρή και οι πολίτες της Sevnica δεν το έχουν συνηθίσει αυτό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Srecko Ocvirk στο Reuters. «Από την άλλη η προσοχή του κόσμου που στρέφεται προς την πόλη είναι θετική επειδή η Sevnica εξελίσσεται σε τουριστικό προορισμό».

Γεννημένη το 1970 η Melania Knavs πέρασε την παιδική της ηλικία σε ένα ταπεινό διαμέρισμα της μικρής πόλης, με την οικογένειά της. Στην εφηβεία της η οικογένεια μετακόμισε σε διώροφο σπίτι πάνω από τον ποταμό Sava, στα προάστια της πόλης, κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο πατέρας της πουλούσε αξεσουάρ αυτοκινήτου και η μητέρα της εργαζόταν σε εργοστάσιο παιδικών ενδυμάτων. Η καριέρα της στο μόντελινγκ έστειλε τη Μελάνια στο Μιλάνο και στη συνέχεια στις ΗΠΑ όπου γνώρισε τον Τραμπ.

«Η Μελάνια θα είναι εξαιρετική Πρώτη Κυρία που θα μεταφέρει τις σλοβένικες αξίες της γενναιοδωρίας, της αφοσίωσης και της εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Υγείας της πόλης όπου η Μελάνια Τραμπ έκανε μια δωρεά το 2005, ενώ κυοφορούσε τον γιο της Μπάρον.

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Sevnica ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Πηγή: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ