Τα Κύθηρα είναι αυτό που χρειάζεσαι και το ξέρεις!

Σύμφωνα με τη μυθολογία,

η γέννηση της θεάς Αφροδίτης είχε ως τόπο τα Κύθηρα. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, η Αφροδίτη γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, όταν έπεσαν σε αυτήν τα αποκομμένα από τον Κρόνο γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού.

Τα κύματα παρέσυραν, σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή του μύθου, την Αφροδίτη στην Πάφο της Κύπρου, όπου επίσης λατρεύτηκε ως θεά προστάτης του νησιού.

Οπότε, ξέρεις τώρα πως στα Κύθηρα

θα ζήσεις τον έρωτα και την αγάπη στον μέγιστο βαθμό!

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκφτείς τα Κύθηρα:

1.Υπάρχει μια «μυστήρια» ενέργεια στα Κύθηρα που σε κάνει να ερωτευτείς από την αρχή! Λες να φταίει η θεά Αφροδίτη για αυτό;

2.Τα Κύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκά όλο το χρόνο με τον Πειραιά και το Καστέλι της Κρήτης. Συνδέονται επίσης με την Καλαμάτα, το Γύθειο και τη Νεάπολη Λακωνίας. Τα Κύθηρα διαθέτουν Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα τον «Αλέξανδρο Αριστοτέλους Ωνάσης» και συνδέονται αεροπορικά με την Αθήνα όλο το χρόνο.

3.Το λιμάνι της Χώρας των Κυθήρων ονομάζεται Καψάλι και η καρδιά της διασκέδασης βρίσκεται εκεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύθηρα

Αυτό το ξενοδοχείο ΔΕΝ μοιάζει με τα άλλα….Zήστε μια μοναδική εμπειρία

4.Απέναντι από το Καψάλι υπάρχει η βραχονησίδα Αυγό ή Χύτρα όπου μπορείς να επικεφτείς το σπήλαιο που έχει!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύθηρα

Λουξεμβούργο: Ταξίδι στο μικρό Δουκάτο

5.Διακόφτι, Παλαιόπολη, Καλαδί, Όχελες, Φυρή Άμμος, Μελιδόνι,Καψάλι,Αγία Πελαγία, Φούρνοι, Χαλκός, Κομπονάδα, Πλατιά Άμμος είναι οι παραλίες στις οποίες πρέπει να δώσεις το παρόν.

6.Στο νησί θα βρεις ναούς και μοναστήρια που πρέπει να επισκεφτείς. ΗΠαναγία Μυρτιδιώτισσα, προστάτιδα του νησιού, η Αγία Μόνη και η Αγία Ελέσσα είναι κάποια από αυτά.

7.Ο Μυλοπόταμος είναι παραδοσιακό χωριό στα δυτικά όπου εκεί θα βρεις τον καταρράκτη της Φόνισσας . Επίσης μπορείς πας και στην μεσαιωνική Κάτω Χώρα με το Ενετικό κάστρο.

ΠΗΓΗ: neolaia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ