Οι αεροπορικές εταιρίες ψήφισαν και έφεραν για μια ακόμα φορά το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην πρώτη θέση στην κατηγορία του.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει κατακτήσει τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία του θεσμού.

venizelos

Στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών World Routes 2016, το αεροδρόμιο της Αθήνας σκαρφάλωσε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών στην πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκ. επιβάτες).

Στόχος του θεσμού του Routes είναι η αξιολόγηση αεροπορικών εταιριών των προγραμμάτων υποστήριξης των αεροδρομίων που ανταποκρίνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά.

venizelos2

Το φετινό 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Chengdu της Κίνας στις 24-27 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 3.500 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών (300 αεροπορικές εταιρείες – 700 αεροδρόμια).

veni3

Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο διακεκριμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως στην ιστορία του θεσμού, με 16 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις Routes τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ