Τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου
Ενημερώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022, 14:00

Κάνουμε μια… βόλτα στον κόσμο και βρίσκουμε τα πιο ψηλά κτήρια που υπάρχουν! Το Ντουμπάι ξεχωρίζει καθώς χτίζει το ένα επιβλητικό κτήριο μετά το άλλο, προφανώς με σκοπό να ξεπεράσει τον… εαυτό του!

Εδώ συγκεντρώσαμε τα 10 ψηλότερα κτήρια του κόσμου που πραγματικά η θέαση τους και μόνο μας αφήνει άφωνους!

1. Burj Khallifa, Ντουμπάι

Το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο…με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009.

Burj Khallifa, Ντουμπάι

2. Shanghai Tower, Σανγκάη, Κίνα

Ο Πύργος της Σαγκάης είναι ουρανοξύστης στο Πουντόνγκ της Σαγκάης. Έχει ύψος 632 μέτρα και 137 ορόφους. Σχεδιάστηκε από την Gensler και ανήκει σε μια κοινοπραξία κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων.

3. Πύργος του Ρολογιού πάνω από την Κάαμπα, Μέκκα, Σαουδική Αραβία

Η Κάαμπα είναι οικοδόμημα μέσα στο τζαμί Μασγίντ αλ-Χαράμ στη Μέκκα. Η Κάαμπα είναι ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ επειδή εκεί φυλάσσεται ο μαύρος λίθος.Η κίμπλα, η κατεύθυνση προς την οποία στρέφονται οι Μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται, είναι η κατεύθυνση προς την Κάαμπα. Στη φωτογραφία φαίνονται Μουσουλμάνοι προσκυνητές από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν στο τζαμί και η πανοραμική θέα μέσα στο τζαμί.

Ο Πύργος του Ρολογιού πάνω από την Κάαμπα, Μέκα, Σαουδική Αραβία

4. Ping An International Finance Centre, Σενζέν, Κίνα

Το Ping An International Finance Center είναι ένας ουρανοξύστης 115 ορόφων, 599 μέτρων στο Shenzhen, Γκουανγκντόνγκ. Το κτίριο ανατέθηκε από την Ping An Insurance και σχεδιάστηκε από την αμερικανική αρχιτεκτονική εταιρεία Kohn Pedersen Fox Associates.

Ping An International Finance Centre, Σενζέν, Κίνα

5. Lotte World Tower, Σεούλ, Νότια Κορέα

Ο Lotte World Tower είναι ένας ουρανοξύστης 123 ορόφων μήκους 556 μέτρων και βρίσκεται στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Άνοιξε στο κοινό στις 11 Απριλίου 2017 και είναι σήμερα το ψηλότερο κτίριο στη Νότια Κορέα και το πέμπτο ψηλότερο στον κόσμο.

Lotte World Tower, Σεούλ, Νότια Κορέα

6. One World Trade Center, Νέα Υόρκη

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 (πρώην πύργος της Ελευθερίας) είναι ο κύριος ουρανοξύστης του συμπλέγματος κτιρίων του καινούριου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Αποτελεί τον υψηλότερο και ακριβότερο στην κατασκευή ουρανοξύστη στο δυτικό ημισφαίριο, καθώς η κεραία του αγγίζει 541 μέτρα (ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ, ο Γουίλις Τάουερ στο Σικάγο φτάνει τα 530 μέτρα) και η κατασκευή του κόστισε συνολικά 3,9 δισ. δολλάρια. Η κατασκευή μοιράζεται το όνομά της με τον βόρειο Δίδυμο Πύργο, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 One World Trade Center, Νέα Υόρκη

7. CTF Finance Centre, Γκουανγκζού, Κίνα

Το Guangzhou Chow Tai Fook Finance Center είναι ένας ουρανοξύστης μικτής χρήσης ύψους 530 μέτρων στο Guangzhou, Γκουανγκντόνγκ, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Είναι το ψηλότερο ολοκληρωμένο κτίριο στο Guangzhou, το τρίτο ψηλότερο στην Κίνα και το έβδομο ψηλότερο στον κόσμο

CTF Finance Centre, Γκουανγκζού της Κίνας

8. Ουρανοξύστης Taipei 101, Ταϊβάν

Το Ταϊπέι 101 είναι ένας ουρανοξύστης που βρίσκεται στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα δηλαδή της Δημοκρατίας της Κίνας. Το κτήριο είχε επισήμως το τίτλο του ψηλότερου κτηρίου στη Γη από το 2004 μέχρι τα εγκαίνια του Μπουρτζ Χαλίφα στις 4 Ιανουαρίου 2010. Όσον αφορά το 2012 είναι το τρίτο πιο ψηλό κτίριο στον πλανήτη. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1999, έχει ύψος 508 μέτρα και 101 ορόφους.

ουρανοξύστης Taipei 101, Ταϊβάν

9. Shanghai World Financial Center, Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο, Σαγκάη

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο Σαγκάης είναι ψηλός ουρανοξύστης ο οποίος βρίσκεται στην Σαγκάη, Κίνα. Το κτίριο έχει ύψος 492 μέτρα. Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τον Κον Πέντερσεν Φοξ και αναπτύχθηκε από την εταιρία Mori Building Company, με την Leslie E. Έχει ύψος 492 μέτρα και 101 ορόφους.

Shanghai World Financial Center, Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο, Σαγκάη

10. Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, International Commerce Center, Χονγκ Κονγκ

 Το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ στο West Kowloon, ολοκληρώθηκε το 2010. Ο πύργος ICC είναι ένας εμπορικός ουρανοξύστης 118 ορόφων και ύψους 484 μέτρων. Είναι ανάμεσα στα ψηλότερα κτήρια του κόσμου και αποτελείται από ένα μεγάλο ξενοδοχείο 5 αστέρων, μερικά γραφεία, μια μεγάλη πισίνα που βρίσκεται στο 118ο όροφο. Υπάρχουν εμπορικά κέντρα που βρίσκονται σε διαφορετικά τμήματα του κτιρίου. Μια διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο κοστίζει χιλιάδες δολάρια.

Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, International Commerce Center, Χονγκ Κονγκ

Ανακαλύπτουμε επίσης 5 από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου! Δείτε τα μέσα από υπέροχες φωτογραφίες

Ο κόσμος είναι γεμάτος όμορφα μέρη, τοπία και αξιοθέατα. Κάποια όμως είναι πιο εντυπωσιακά από κάποια άλλα και αποδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης! Εδώ ανακαλύψαμε 5  τοπία σε διάφορα μέρη του πλανήτη που σίγουρα είναι ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά που μπορεί να δει κάποιος!

Κάποιοι τα έχουν δει από κοντά, κάποιοι άλλοι θα τα έχουν στην ταξιδιωτικής τους λίστα και κάποιοι τα έχουν θαυμάσει μέσα από συγκλονιστικές εικόνες. Αυτό προσπαθήσαμε εδώ, αυτά τα 5 μέρη να σας τα δείξουμε μέσα από τόσο όμορφες φωτογραφίες που σχεδόν να “αποτυπώνουν” τις διαστάσεις της πραγματικής τους ομορφιάς!

Τοπία λοιπόν που κόβουν την ανάσα και λίγα λόγια γι αυτά! Δείτε ταabout:blank

Καταρράκτης Bigar, Ρουμανία

Κι όμως δεν είναι photoshop… O καταρράκτης Bigar χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ιερός» αφού το σχήμα το θυμίζει καμπάνια. Είναι από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες στα Βαλκάνια και όχι μόνο λόγω της πρωτότυπης μορφής αλλά και λόγω της ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς.

Καταρράκτης Bigar, Ρουμανία
O Bigar καταρράκτης, Ρουμανία

Βράχος Preikestolen, Νορβηγία

Ο βράχος Preikestolen βρίσκεται στη Νορβηγία και έχει απόσταση από το έδαφος 604 μέτρα. Είναι από τα πιο ελκυστικά τουριστικά μέρη της χώρας και ένα από τα πιο γνωστά του κόσμου όπου όταν ανεβεί κανείς αντικρίζει μια ωραία θέα της θάλασσας με ορεινά τοπία.Το κάστρο της Πράγας που χτίστηκε τον 9ο αιώνα είναι το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Βράχος Preikestolen, Νορβηγία
Preikestolen, Νορβηγία

Κάντε επίσης ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες από ηφαιστειακές λίμνες του πλανήτη

Σπήλαιο Eisriesenwelt, Αυστρία

Το Εisriesenwelt είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου στον κόσμο και βρίσκεται στην Αυστρία. Όταν μπεις μέσα, αντικρίζεις «παγωμένους» καταρράκτες και πυλώνες από πάγο, κάνοντάς σε να υποκλίνεσαι στην όμορφη φύση.

Σπήλαιο Eisriesenwelt, Αυστρία
Σπήλαιο Eisriesenwelt, στο εσωτερικό, Αυστρία
Η διαδρομή πάνω στο βουνό που οδηγεί στο Σπήλαιο Eisriesenwelt, Αυστρία

 Αletsch Glacier, Ελβετία

Ο παγετώνας Αletsch βρίσκεται στην περιοχή των Άλπεων και το μήκος του φτάνει τα 14 μίλια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εν λόγω παγετώνας αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και είναι ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό.

Αletsch Glacier, Ελβετία
Παγετώνας Αletsch Glacier, Ελβετία

Καταρράκτης Jagala, Εσθονία

καταρράκτης Jagala είναι ο μεγαλύτερος στην Εσθονία, όπου την καλοκαιρινή περίοδο ξεχειλίζει από τα νερά, ενώ το χειμώνα δημιουργούνται εντυπωσιακοί πάγοι προκαλώντας έτσι ανεπανάληπτης ομορφιάς εικόνες.

Καταρράκτης Jagala, Εσθονία
Ο  Καταρράκτης Jagala παγωμένος, Εσθονία

Δείτε επίσης ακόμα 10 συγκλονιστικά τοπία που αποδεικνύουν πόσο όμορφος είναι ο κόσμος…

Δέκα συγκλονιστικά τοπία του πλανήτη, θαύματα της φύσης και κάποια της ανθρώπινης δυνατότητας, πέρα από κάθε φαντασία… Σπηλιές που μοιάζουν με έναστρο ουρανό, αρχαίοι ναοί σκαλισμένοι σε απόκρημνα βράχια, γιγαντιαίοι καταρράκτες, παγωμένες λίμνες και ροζ ποτάμια!

Συγκλονιστικά τοπία του κόσμου

Ο μικρός μας κόσμος “κρύβει” τεράστιες ομορφιές. Κι εμείς εδώ επιλέξαμε 10 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες…

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ