Ενημερώθηκε στις 22 Αυγούστου 2017, 16:54

The sunny side of life!

Ήλιος, θάλασσα, ειδυλλιακά τοπία, ανεµελιά, καλοπέραση… Πού; Στα beach bars των Χανίων! Εκεί που κάτω από τον καυτό ήλιο µάς περιµένουν και φέτος µοναδικές δροσερές στιγµές!

Από τους Κατερίνα Ρίγκου & Θοδωρή Ρούσση , Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Neromylos

Πλατανιάς, Τ. 28210 60449, www.myloschania.com

neromylos

Ένα από τα πιο γνωστά beach bars εντός και εκτός συνόρων Κρήτης, ο Neromylos, µετράει 23 χρόνια σταθερής παρουσίας στην καλοκαιρινή all day διασκέδαση στην παραλία του Πλατανιά και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται… θεσµόςneromylosΆκρως ανανεωµένος, µας υποδέχεται από νωρίς για χαλάρωση στις άνετες ξαπλώστρες του, παράλληλα µε τις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας ή εναλλακτικά στην πολύ µεγάλη και καθαρή πισίνα, σε απόσταση αναπνοής µεταξύ τους! Απολαύστε ένα cocktail από τις ευφάνταστες επιλογές της λίστας… κυριολεκτικά µέσα στο νερό και… χαλαρώστε µε την ατµοσφαιρική µουσική, η οποία ανεβάζει τον ρυθµό καθώς περνά η ώρα! Plus: Δεν λείπουν οι εκλεκτές γευστικές προτάσεις ελαφριάς κουζίνας που σερβίρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας! Καθηµερινά από τις 11:00. neromylos

Άµµος & Ήλιος

Αγία Μαρίνα, Τ. 28210 60045, www.ammos-ilios.gr

αμμος και ήλιος ΧανιάAπό τα πιο φηµισµένα beach bars των Χανίων για ήλιο, θάλασσα, βουτιές και διασκέδαση all day long µε 18 χρόνια παρουσίας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και συνεχίζει! Η lounge διάθεση αλλά και το party mood που επικρατεί έχουν µετατρέψει ντόπιους και επισκέπτες σε θαµώνες. Από την άλλη, στον χώρο του εστιατορίου ή και στην παραλία, απολαµβάνουµε ελαφριές γευστικές προτάσεις µε τη συνοδεία µιας παγωµένης µπύρας ή ενός cocktail. Highlight: Η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ και beach volley! Stay tuned για το πρόγραµµα των events του καλοκαιριού! Καθηµερινά (Απρίλιος-Οκτώβριος) από τις 10:00.

Χανιά total guide: Οι προτάσεις μας στο Παλιό λιμάνι!

Cabana Mare Beach Resort

Αγία Μαρίνα, Τ. 28210 68557, Μ. 6974 034571, www.cabanamarechania.gr

cabana mareΤο luxury περιβάλλον του Cabana Mare είναι ένα πραγµατικό κοσµοπολίτικο beach resort. Μόλις 6,5 χλµ. δυτικά των Χανίων, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στο Cabana Mare θα βρείτε από πολυτελείς καµπάνες µε executive και tailor made υπηρεσίες, φοινικόδεντρα, άνετα sunbeds µπροστά στην πισίνα, jaccuzi µέχρι υπηρεσίες και ανέσεις υψηλών standards. Kαθώς το ηλιοβασίλεµα πέφτει ειδυλλιακό, DJs µετατρέπουν τον χώρο σε µια απρόβλεπτη εµπειρία διασκέδασης. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Δίκταµο, το εστιατόριο µε τη δηµιουργική κουζίνα του αλλά και η πιο πρόσφατη προσθήκη του sushi menu. Στα συν, ο χώρος όπου µπορείτε να κάνετε ναργιλέ αλλά και το beachwear fashion spot!

Highlight: Μείνετε συντονισµένοι για τα parties µε γνωστούς DJs! Καθηµερινά, 08:00 – όσο πάει.

Almira Beach Bar & Restaurant

Αγία Μαρίνα, Τ. 28210 84960, www.almirachania.gr    FB. Almira Agia Marina Chania Crete almira beach bar

Από τα ωραιότερα sea side restaurants των Χανίων, το Almira είναι ένας εκπληκτικός χώρος που βρίσκεται µπροστά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Στις αναπαυτικές ξαπλώστρες (προσφέρονται δωρεάν) χαλαρώνουµε από νωρίς και απολαµβάνουµε βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας -η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται µε Γαλάζια Σηµαία- αλλά και τις προτάσεις του µενού που περιλαµβάνει πλούσια πρωινά, σαλάτες, σάντουιτς, pasta, καφέδες, και φρέσκους χυµούς.almira Αργότερα, τη σκυτάλη παίρνει το ανανεωµένο lunch & dinner µενού µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας µε ευρωπαϊκές πινελιές, που από φέτος επιµελείται ο σεφ Αστέριος Ζησιός, ενώ τη διεύθυνση του εστιατορίου έχει αναλάβει ο γνωστός στον χώρο Γιάννης Τερεζάκης. Σε ένα περιβάλλον λοιπόν απέριττης πολυτέλειας, πιάτα όπως το µιλφέιγ ψαριού ή τα χτένια ανήκουν σίγουρα στα must taste. Εκτός αυτών, ενθουσιαστήκαµε µε τη σαλάτα χταπόδι, το ριζότο θαλασσινών, το καλαµάρι σε διάφορες εκδοχές, ενώ εξαιρετικά είναι και τα κρεατικά µε τα µοσχαρίσια φιλέτα, µε διάφορες σάλτσες να κάνουν τη διαφορά για όσους δεν αποχωρίζονται το κρέας! Από τα ορεκτικά, απολαυστική είναι η τάρτα λαχανικών αλλά και το πιτάκι µε παστουρµά, κασέρι και ντοµάτα σε φύλλο κρούστας. almiraΌσο για τα γλυκά…;Το σουφλέ σοκολάτας, η κρεµ µπρουλέ µε βανίλια Μαδαγασκάρης και η εκπληκτική παστίγια λευκής σοκολάτας θα γράψουν τον καλύτερο επίλογο!Το βράδυ, τα φώτα χαµηλώνουν και οι lounge µουσικές δηµιουργούν την ιδανική ατµόσφαιρα στο µπαρ για να δοκιµάσουµε ένα από τα πάρα πολλά κλασικά και inhouse cocktails µε την εντυπωσιακή παρουσίαση, τα µοναδικά αρώµατα και τις ξεχωριστές γεύσεις! Εξίσου «καλοδιαβασµένη» και πολύ ενηµερωµένη η οινική λίστα µε περίπου 100 ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα, αλλά και 80 ετικέτες σε ελληνικές και ξένες µπύρες! Tip: Αναλαµβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις. Καθηµερινά (Απρ.-Οκτ.) από τις 08:00 – έως αργά τη νύχτα (08:00-00:00 η κουζίνα).almira

Highlight:

• Τα συχνά lives που διοργανώνονται κάθε Τρίτη, Πέµπτη & Παρασκευή.

• To Almira θα συµµετάσχει Αύγουστο και Σεπτέµβριο στο µουσικό φεστιβάλ Creat Music µε γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήµατα ως ένας από τους δέκα χώρους που επιλέχθηκαν σε Χανιά και Ρέθυµνο για να πραγµατοποιηθεί το φεστιβάλ. Stay tuned.

Δείτε τις ομορφότερες παραλίες στα Χανιά!

Loutraki Restaurant & Sea Side Bar, Λουτράκι, Τ. 28210 66239, κιν. 6944 286700

loutraki restaurant & seaside barΣτην πανέµορφη περιοχή του Ακρωτηρίου, απλωµένη σε έναν µαγικό κολπίσκο, δεσπόζει η έκταση αυτού του beach bar restaurant (περιλαµβάνει στο ίδιο συγκρότηµα τις πολυτελείς βίλες Mare Nostrum) µόλις 15΄ οδικώς από τα Χανιά. Εδώ από νωρίς το πρωί θα απολαύσετε το µπάνιο σας και µετά θα χαλαρώσετε στις άνετες ξαπλώστρες στο καταπράσινο γρασίδι! Chill out µουσικές για τέλεια summer mood, δροσερά ροφήµατα και cocktails όπως και γεύσεις µεσογειακής και κρητικής κουζίνας ολοκληρώνουν την εµπειρία. Καθηµερινά από τις 08:30 (η κουζίνα έως τις 23:00 & το πρωινό 08:30-11:00).

Playa Paraiso

Φαλάσαρνα, Κίσσαµος, Τ. 28220 41160

playa paraisoΣε µία από τις 100 κορυφαίες παραλίες παγκοσµίως, τα Φαλάσαρνα, το Playa Paraiso είναι γεµάτο εκπλήξεις και αντιθέσεις τόσο για αυτούς που αγαπούν τη χαλάρωση όσο και για εκείνους που επιλέγουν την αδρεναλίνη. Είτε θέλετε δυναµικά watersports είτε κινηθείτε σε πιο χαλαρούς ρυθµούς στις άνετες ξαπλώστρες, µε βουτιές και καλοκαιρινά cocktails, σε συνδυασµό µε το πιο ροµαντικό ηλιοβασίλεµα, θα µετατρέψετε την ηµέρα σας σε µία εµπειρία εικόνων και γεύσεων! Καθηµερινά, από τις 09:00.

Mama Mia

Αγία Μαρίνα, Τ. 28210 60903

mama miaΣτην Αγία Μαρίνα, δίπλα στη θάλασσα, συναντάτε το Mama Mia. Ένα beach bar διαφορετικό στην όψη µε πολύχρωµο περιβάλλον, εναλλακτικό σκηνικό, αναπαυτικούς καναπέδες και παιδική χαρά για τους µικρούς επισκέπτες. Η άφθονη σκιά κάτω από τα δέντρα υπόσχεται όχι µόνο µια ξεκούραστη µέρα στη θάλασσα, αλλά και στιγµές ηρεµίας! Από το πρωί µπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στις δωρεάν ξαπλώστρες ή να δοκιµάσετε ένα από τα κοκτέιλs. Για αυτούς που επιλέγουν θάλασσα και… σκιά, άπλετος χώρος υπάρχει στο µπαρ προκειµένου να διαβάσετε το βιβλίο σας, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ ωραίες είναι και οι επιλογές από την comford food κάρτα του. Καθηµερινά, 09:00-21:30.

Πηγή Best in travel Chania 2017

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε εδώ εντελώς δωρεάν τον καλύτερο οδηγό για τα Χανιά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ