Σε ένα τεράστιο… bar μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2016 η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής & του χώρου του ποτού, το Athens Bar Show, που ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία!

 Με την αθηναϊκή bar σκηνή να αποτελεί πλέον μια από τις πιο δυνατές σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την ελληνική κοινότητα του bartending να σημειώνει τρομερή εξέλιξη με πολλές διεθνείς διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε παρά να οργανωθεί και μια αναλόγου επιπέδου διοργάνωση. Γνώσεις και εμπειρίες, νέες τάσεις και προϊόντα, διασκέδαση και ψυχαγωγία… μπήκαν για μια ακόμη χρονιά στο shaker και το αποτέλεσμα ήταν φυσικά εντυπωσιακό. Συγκρινόμενο από τους περισσότερους επισκέπτες με τα μεγάλα Bar Show του εξωτερικού, όπως αυτό του Βερολίνου, στο Αthens Bar Show 2016 έδωσαν το παρών όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου -εγχώριες και διεθνείς- παρουσιάζοντας τα τελευταία τους προϊόντα με πρωτότυπους και πολλές φορές διαδραστικούς τρόπους αλλά και άκρως ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες. Αμέτρητα ποτά και cocktails φτιάχτηκαν στα bar και τα περίπτερα των 58 εκθετών από τους εκατοντάδες bartenders που συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή.

Πάνω από 8.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη βρέθηκαν στο Athens Bar Show 2016 και πέρα από το να… τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους,  ενημερώθηκαν για όλα τα καινούργια προϊόντα και τις νέες τάσεις, δοκίμασαν ποτά από το portfolio των εταιριών και φυσικά συμμετείχαν στα εκατοντάδες workshops, διαγωνισμούς και σεμινάρια, αλλά και στις ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις στα περίπτερα κάθε εταιρίας.

Έλληνες και διεθνείς ειδήμονες, cocktail guru και κορυφαίοι bartenders από τα πιο φημισμένα bar του πλανήτη, πρωτοπόροι στο χώρο του ποτού και σπουδαία πρόσωπα του οικουμενικού spirit industry βρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά στο Γκάζι και μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες και πολύτιμες πληροφορίες με τους επισκέπτες.

Μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών –πάνω από 70 στο σύνολο- του Athens Bar Show 2016βρέθηκαν:

– Ο Steve Olson, ένας από τους σημαντικότερους Ακαδημαϊκούς στον χώρο των αποσταγμάτων και του κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πιο “υποτιμημένο ποτό του πλανήτη”.

– Ο Dushan Zaric, το cocktail mastermind πίσω από τα παγκοσμίου φήμης bars Employees Only και Macao Trading Co στη Νέα Υόρκη, εξήγησε πολλά σχετικά με την επιχειρηματικότητα και το management στον χώρο του bar.

– Ο δημιουργός του Tommy’s Margarita, Julio Bermejo, που μαζί με τον Στέλιο Παπαδόπουλο ανέλυσαν κατά πόσο ενδείκνυται η τεκίλα ως βάση για cocktails.

– O Alex Kratena, που ασχολήθηκε με το πώς πρέπει να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο στον πελάτη και αναφέρθηκε γύρω από το μέλλον του κλάδου.

– O Naren Young, που τόνισε τη σπουδαιότητα του να έχεις ένα δυνατό concept στο bar σου.

– Οι Simone Caporale και Gilberto Brinceno, που ταξίδεψαν το κοινό αντίστοιχα, στον Αμαζόνιο μέσω του Drapo και ως την Βενεζουέλα μέσω του Diplomatico.

– H Esther Medina-Cuesta, που μας βοήθησε στο πώς να επιλέγουμε τα pouring brands για το bar.

– Οι Scotty Schuder και Paul Mc Fayden, που μύησαν τους επισκέπτες στον κόσμο των νέων ρουμιών Plantation.

– Ο Nicola Olianas, που ξενάγησε το κοινό στον κόσμο του βερμούτ.

– Οι Leonardo Leuci και Cristian Bugiada, που μίλησαν για την αγαύη, την ιστορία και το αποτέλεσμα της απόσταξής της.

– O Gabriele Manfredi, που αναφέρθηκε στο πιο hotspot του Λονδίνου, το Oriole και στα Finest Roots Cocktails του.

Όσο για το επόμενο ραντεβού; Αυτό δίνεται για τις 7 & 8 Νοεμβρίου του 2017, όταν και τοAthens Bar Show θα μας υποδεχτεί ξανά στους χώρους του!

Πηγή: www.athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ