Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard υποστηρίζουν πως οι επιβάτες των αεροσκαφών δεν θα πρέπει να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αν κάποιος κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και το αεροσκάφος αλλάξει ξαφνικά ύψος, τότε ο επιβάτης δεν είναι σε θέση να κάνει εξίσωση στο αυτί του προκειμένου να ξεπεράσει την πίεση, και που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ανεπανόρθωτη βλάβη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ύπνος αεροπλάνο

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια ξαφνική αλλαγή ύψους, τους δημιουργεί την αίσθηση πως τα αυτιά τους είναι έτοιμα να σκάσουν. Αυτό συμβαίνει όταν η πίεση που δέχεται στο εξωτερικό του αυτιού δεν ταιριάζουν με αυτές στο εσωτερικό. Συχνά, αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους όταν ένα αεροπλάνο, απογειώνεται, προσγειώνεται ή χάνει απότομα υψόμετρο.

Travel tips: Πώς να χωρέσεις μια ντουλάπα… σε μια βαλίτσα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ύπνος αεροπλάνο

Συνήθως, αυτή η πίεση μπορεί να εξισορροπηθεί είτε με χασμουρητό είτε με την κατάποση είτε με μάσημα- γι ‘αυτό γιατί οι αεροσυνοδοί μερικές φορές προσφέρουν τσίχλα ή καραμέλα πριν από την προσγείωση.

Καζάλε Μαρίτιμο: Το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό της Μεσογείου!Σκέτο παραμύθι!

Ωστόσο, αν κοιμάστε και οι πιέσεις παραμένουν αμετάβλητες, τότε μπορεί να προκληθεί ζημιά. Σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να αναπτυχθεί λοίμωξη η οποία προκαλεί τη δημιουργία υγρού πίσω από το τύμπανο, με αποτέλεσμα έντονο πόνο και πρόβλημα στην ακοή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ