Οταν μιλάμε για τον Αντονι Μπουρντέν δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο πολυταξιδεμένος σεφ έχει άποψη με βαρύτητα για το φαγητό χάρη στην επιτυχημένη του πορεία και μπορεί να διακρίνει την καλή ποιότητα στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων.

Ο Μπουρντέν δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και πάρα πολλές φορές, έχει μοιραστεί με το κοινό τα κακώς κείμενα του φαγητού, αλλά και συμβουλές για να τρώμε καλύτερα. Πάνω από όλα, βάζει την πρώτη ύλη, γι αυτό και στις εκπομπές του πολλές φορές απολαμβάνει περισσότερο το φαγητό που παρασκευάστηκε σε ένα χωριό, με φρέσκες πρώτες ύλες, παρά ένα γκουρμέ γεύμα σε πολύ ακριβό εστιατόριο.

Αυτή τη φορά τα βέλη του χτυπούν συγκεκριμένα πιάτα που σερβίρονται στους χώρους εστίασης και η αξία τους είναι υπερεκτιμημένη.

Τα 5 χειρότερα βρώμικα μυστικά των εστιατορίων απο τον κορυφαίο σεφ του κόσμου!

Το εκλεκτό Kobe beef

A chef cuts the highest award (Champion) winning female Kobe beef, which is priced 210,000 yen ($2040) per 1kg, at Kobe Beef Kawamura restaurant in Tokyo’s Ginza district December 17, 2013. Picture taken December 17, 2013. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN – Tags: FOOD SOCIETY) – RTX16UYN

Για εσάς που διαβάζετε για πρώτη φορά την παραπάνω ονομασία, το ιαπωνικό αυτό κρέας προέρχεται από μοσχάρια της ράτσας Tajima, τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας. Εκεί εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και ευνουχίζονται για να “εξευγενιστεί” το κρέας τους. Είναι γνωστό για την έξοχη υφή του, τη γεύση του, το μοναδικό του άρωμα, αλλά και την τιμή του, η οποία κυμαίνεται στα 300 ευρώ το κιλό.

Ομως ο Μπουρντέν υποστηρίζει, πως ελάχιστα είναι τα εστιατόρια που παρέχουν στους καταναλωτές τους το πραγματικό Kobe beef, αφού σερβίρουν ένα φθηνότερο παράγωγο που στην αγορά αποκαλούν wangus και όχι το αυθεντικό Kobe.

Αυτή η απάτη είναι ευρέως διαδεδομένη: Στο βιβλίο “Πραγματικό φαγητό, ψεύτικο φαγητό”, ο συγγραφέας Larry Olmsted ισχυρίζεται ότι “το πραγματικό” Kobe σερβίρεται μόνο σε περίπου δώδεκα εστιατόρια στις ΗΠΑ, ωστόσο ο όρος εμφανίζεται σε εκατοντάδες.

Το λάδι τρούφας στις πατάτες και όχι μόνο

Πολλές φορές τα εστιατόρια παρουσιάζουν πολύ ιδιαίτερα και γκουρμέ πιάτα (ακόμα και τα πιο κοινά) στα οποία υποτίθεται πως προσθέτουν λάδι τρούφας, σε χαμηλή τιμή. Ομως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λάδι αυτό να μην είναι το αυθεντικό, αφού τα περισσότερα λάδια τρούφας στο εμπόριο έχουν δημιουργηθεί από μια μίξη. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, το έλαιο τρούφας είναι υπερτιμημένο επειδή συχνά αραιώνεται με άλλα συστατικά. Πολλοί πελάτες εξαπατώνται και πιστεύουν ότι παίρνουν μια ανώτερη γεύση για ένα σχετικά χαμηλό τίμημα. Τα περισσότερα εμπορικά έλαια από τρούφα δημιουργούνται με ανάμιξη ελαιολάδου με ένα εργαστηριακά παραγόμενο χημικό προϊόν.

Μην παραγγείλετε ποτέ ξανά πιάτα, των οποίων τα προϊόντα δεν γνωρίζετε από πού προέρχονται, τονίζει ο Μπουρντέν. Μπορείτε ωστόσο να απολαύσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις, αν αγοράσετε τις αυθεντικές πρώτες ύλες.

Πηγή: bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ