Τα 6 πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά αξιοθέατα στον κόσμο, που ανακαλύφθηκαν από λάθος, «αποκαλύπει» η ταξιδιωτική συγγραφέας Janeen Christoff.

Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον τρόπο να ανεβαίνει στην επιφάνεια και μερικές από τις πιο πολύτιμες ανακαλύψεις στον κόσμο δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχε προηγηθεί σειρά ατυχών… ευτυχημάτων.

Lascaux Caves, Γαλλία

Αυτά τα διάσημα σπήλαια στη νοτιοδυτική Γαλλία κοντά στο Montignac ανακαλύφθηκαν το 1940 από 4 Γάλλους εφήβους. Ένας από αυτούς βρήκε την είσοδο σε μια σειρά από περίπλοκα σπήλαια και έφερε σε αυτά τους φίλους του για να τα εξερευνήσουν.

Οι ζωγραφιές στους τείχους του σπηλαίου έχουν ηλικία 17.300 χρόνων και αποτελούν μερικές από τις καλύτερες αναπαραστάσεις της Παλαιολιθικής τέχνης που απεικονίζει μεγάλα ζώα.

The Terra Cotta Army, Xian, Κίνα

Στην Xian ένα από τα must μουσεια είναι το Μουσείο των Πολεμιστών Qin Terra Cotta και Αλόγων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μία ρέπλικα του στρατού του αυτοκράτορα Qin Shi Huang σε μορφή terra cotta.

Ο στρατός ανακαλύφθηκε τυχαία το 1974 από αγρότες που έσκαβαν σε ένα πηγάδι ένα μίλι ανατολικά από τον τάφο του αυτοκράτορα στο Mount Li.

Αντιπαθείς το κάμπινγκ; Μόλις δεις αυτές τις σκηνές, σίγουρα θα αναθεωρήσεις! (Photos)

Derinkuyu, Kαππαδοκία, Τουρκία

Η υπόγεια πόλη Derinkuyu στην Καππαδοκία λέγεται οτι έχει φιλοξενήσει 20.000 άτομα. Κτίστηκε κατά τα Βυζαντινά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως προστασία κατά τη διάρκεια των αραβο-βυζαντινών πολέμων από το 780 έως το 1180.

Όμως η πόλη συνέχισε να παρέχει προστασία κατά τη διάρκεια των επιδρομών των Μογγόλων, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των αρχών της δεκαετίας του 1900. Εγκαταλείφθηκε το 1923 όμως ήρθε και πάλι στο φως το 1963 όταν ένας κάτοικος της περιοχής τυχαία αντικρυσε ένα μυστηριώδες δωμάτιο πίσω από ένα τοίχο του σπιτιού του.

Σήμερα οι επισκέπτες κάνουν ξεναγήσεις κατά την επίσκεψή τους στην Καππαδοκία.

Ενα…χωριό αλλιώτικο από τα άλλα! (Photos)

Dead Sea Scrolls, Qumran Cave, Iσραήλ

Βεδουίνοι βοσκοί εντόπισαν 7 ειλητάρια μέσα σε μια απομακρυσμένη σπηλιά κοντά στη Νεκρά Θάλασσα στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη.

Τα κράτησαν και τελικά ανακάλυψαν οτι δεν είχαν αξία. Πούλησαν μερικά από αυτά έναντι 30 δολαρίων. Τελικά, τράβηξαν την προσοχή ενός αμερικανού λόγιου που αποφάνθηκε οτι επρόκειτο για τα αρχαιότερα αντίγραφα της Εβραϊκής Βίβλου που έχουν ανακαλυφθεί.

Σήμερα, μπορείτε να ξεναγηθείτε στην περιοχή των ανασκαφών και στις σπηλιές Qumran, όπου θα δείτε είδη κεραμικής, αίθουσες δεξιώσεων, αρχαία κύπελλα και πιάτα ενώ θα έχετε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έζησαν εκεί.

Rosetta Stone

Στρατιωτικοί ανακάλυψαν τυχαία αυτόν τον βράχο ο οποίος κρατά το κλειδί του αρχαίου πολιτισμού ενώ υποστήριζε ένα φρούριο στην Αίγυπτο λίγα μίλια βορειοανατολικά της Rosetta. Ευτυχώς, οι στρατιωτικοί συνοδεύονταν από μια ομάδα επιστημόνων απεσταλμένων του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι ο βράχος χρονολογούνταν από τον 2ο αι. π.Χ. και οτι έφερε ένα αρχαίο ψήφισμα γραμμένο σε 3 γλώσσες. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τον βράχο στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο

«Ξενάγηση» στην κατάφυτη ομηρική ακρόπολη της Μεσσηνίας με τις υπέροχες παραλίες (Photos)

Μάτσου Πίτσου

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, όμως ο δυτικός κόσμος δεν το είχε ανακαλύψει πριν το 1911, όταν μια αποστολή του Πανεπιστημίου Γέιλ με επικεφαλής τον ιστορικό Hiram Bingham έπεσε επάνω στη μυστηριώδη πόλη ενώ εξερευνούσε την Ιερή Κοιλάδα του Περού. Οι πραγματικές ρίζες του Μάτσου Πίτσου παραμένουν άγνωστες όμως οι επισκέπτες μπορούν πια να ξεναγηθούν στην περιοχή και να κάνουν πεζοπορία στο μονοπάτι των Ίνκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ