Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο τα μαθήματα και το σωστό πτυχίο. Η χώρα στην οποία θα σπουδάσεις, ακόμη και η πόλη θα επηρρεάσουν τόσο την εμπειρία που θα ζήσεις όσο και τις επαγγελματικές σου προοπτικές.

Η εταιρεία αξιολόγησης στατιστικών στοιχείων ανώτατης εκπαίδευσης QS, κατέταξε τις 50 καλύτερες φοιτητουπόλεις στον κόσμο βάσει της ποιότητας ζωής, της φήμης των μαθημάτων που προσφέρουν, τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, την οικονομική επιβάρυνση και τη διασκέδαση.

Τάσος Δούσης: Ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει τρελάνει τους ξένους; Γιατί του δίνουν 10 στην booking;

ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Η Βιέννη θεωρείται μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο και είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να σπουδάσουν εκεί. Τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 500 δολ. ετησίως ενώ κατατάσσεται παγκοσμίως στις 20 οικονομικότερες πόλης του κόσμου.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
Με τόσο ωραίο καιρό, παραλίες και γευστική κουζίνα, οι σπουδές θα είναι σίγουρα μια πρόκληση από μόνη της. Παρόλα αυτά, η Βαρκελώνη, διαθέτει πέντε Πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα.

ΣΙΚΑΓΟ, ΗΠΑ
Το πυκνοκατοικημένο Σικάγο δεν έχει πολλούς φοιτητές (μόνο το 0,8% του πληθυσμού). Παρόλα αυτά διαθέτει Πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης με εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ
Η πόλη διαθέτει 10 εκπαιδευτικά ιδρύματα που περιλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Columbia είναι 14ο στον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της πόλης είναι ότι τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 37.000 δολ. τον χρόνο.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, το Βερολίνο είναι “μία από τις πιο κουλ πόλεις στον κόσμο” καθώς διαθέτει συν τοις άλλοις, ιστορία και πολιτισμό. Είναι επίσης οικονομικά προσιτή χάρη στα μηδενικά δίδακτρα και στα χαμηλά έξοδα διαβίωσης.

 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Παρόλο που η Σιγκαπούρη είναι μικρή πόλη, έχει τρία Πανεπιστήμια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου. Οι διεθνείς φοιτητές αποτελούν το 31% του συνολικού πληθυσμού των φοιτητών. Ένα από τα μειονεκτήματα, ωστόσο, είναι πως η Σιγκαπούρη είναι η τέταρτη ακριβότερη πόλη στον κόσμο.

5+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στη Ρώμη… για να μη χαλάσει το ταξίδι σας! (photos)

ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, το Μόναχο είναι το απόλυτο όνειρο για τους φοιτητές καθώς τα δίδακτρα στα δημόσια γερμανικά Πανεπιστήμια έχουν περικοπεί τόσο για τους Γερμανούς φοιτητές όσο και τους ξένους.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ΗΠΑ
Όπως και στη Βοστώνη έτσι και στο Σαν Φρανσίσκο, το μέσο κόστος των διδάκτρων είναι υψηλό (38.000 δολ.). Ωστόσο διαθέτει ορισμένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Stanford και το Berkeley. Το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται επίσης κοντά στην Silicon Valley, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Το Βανκούβερ είναι η τρίτη και τελευταία πόλη του Καναδά που συμμετέχει στην κατάταξη. Η πόλη ανέβηκε 12 θέσεις και διαθέτει δύο Πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης. Το ένα από αυτά, το Simon Fraser, έχει μοναδικές εγκαταστάσεις σε διατηρητέα περιοχή.

Απίστευτο SUPER DEAL! Τώρα με 9€ πετάς για Μύκονο! Δεν ξανάγινε!

ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
Η Ζυρίχη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων φοιτητών στον κόσμο (26 τοις εκατό), εν μέρει λόγω του ότι το μέσο κόστος των διδάκτρων είναι 6.300 δολ.

ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Η Σεούλ ανέβηκε τέσσερεις θέσεις από το προηγούμενο έτος και βρέθηκε στις πρώτες 10. Τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 6.300 δολ., προσφέρει υψηλό ενδιαφέρον εκ μέρους των εργοδοτών και έχει φημισμένα Πανεπιστήμια.

ΤΟΡΟΝΤΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Τρία Πανεπιστήμια από το Τορόντο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να σπουδάσουν σε αυτή την πόλη λόγω της πολιτιστικής της ζωής.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Η πόλη διαθέτει πολλά φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο McGill το οποίο είναι 21ο στον κόσμο.

ΤΟΚΥΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ
Το Τόκυο ανέβηκε 10 θέσεις από πέρσι και εξελίσσεται γρήγορα σε φοιτητούπολη, παρόλο που προς το παρόν διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό φοιτητών (0,5 τοις εκατό) από τις 50 πόλεις. Η Ιαπωνική πρωτεύουσα προσφέρει επιπλέον καλές επαγγελματικές προοπτικές.

ΒΟΣΤΩΝΗ, ΗΠΑ
Η Βοστώνη είναι από τις πιο περιζήτητες πόλεις για σπουδές στον κόσμο καθώς εκεί βρίσκονται κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το MIT. Το μόνο μειονέκτημα της πόλης είναι τα υψηλά δίδακτρα τα οποία υπερβαίνουν τα 40.000 δολ. το χρόνο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΚΙΝΑ
Πέρσι το Χονγκ Κονγκ, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, βρισκόταν στην έβδομη θέση. Το ποσοστό των ξένων φοιτητών είναι ικανοποιητικό και οι επαγγελματικές προοπτικές μεγάλες.

Αθήνα: 7 υπέροχα μαγαζιά με κήπους και «μυστικές» αυλές για να απολαύσεις τον καφέ σου! (photos)

ΣΙΝΤΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πέντε από τα Πανεπιστήμια του Σίντνεϊ συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της QS με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Η πόλη έχει πολλούς ξένους φοιτητές και ελκύει πλήθος κόσμου.

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ
Το Λονδίνο με το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το London School of Economics (LSE) δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την κατάταξη. Εάν λάβουμε υπόψη τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης καθώς και την ακμάζουσα επιχειρηματική ζωή, το Λονδίνο αποτελεί μια ελκυστική, αν και σχετικά ακριβή, επιλογή για τους φοιτητές.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η Μελβούρνη ανέβηκε φέτος τρεις θέσεις και ξεπέρασε το Σίντεϊ. Η πόλη είχε επίσης υψηλότερο ποσοστό ξένων φοιτητών.

2+1 λάθη που κάνεις στα ταξίδια σου και βγαίνεις πάντα εκτός budget!

ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ
Το Παρίσι με 17 Πανεπιστήμια στη λίστα της QS έχει τα περισσότερα παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εάν εξαιρέσουμε το Λονδίνο. Είναι μια πόλη που ελκύει τόσο τους φοιτητές όσο και τους εργοδότες οι οποίο θεωρούν προσιτή την πλούσια πολιτιστική ζωή που προσφέρει.

πηγή:msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ