Η Φάβα είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια.

Μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους και να βρίσκετε στο τραπέζι σας είτε ως ορεκτικό είτε ως κύριο πιάτο.

Στη συνταγή που ακολουθεί θα σας πούμε ένα εύκολο τρόπο να έχετε ένα πιάτο με φάβα που εκτός από το ότι είναι νόστιμο, μπορεί περιληφθεί στο πλαίσιο μιας μεσογειακής υγειινής διατροφής.

Θα χρειαστείτε μισό κιλό Φάβα Σαντορίνης

Αλάτι – Πιπέρι

Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι

Μαιντανό

Ελαιόλαδο

Ένα λεμόνι

Reed Flute: Ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της χώρας- Σκηνές μαγικές

Βάζετε τη Φάβα σε κρύο νερό για δύο ώρες περίπου. Ψιλοκόβετε το μισό κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τη Φάβα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν. Bράζετε τη Φάβα ενώ τη ξαφρίζετε μέχρι να χυλώσει. Όταν χυλώσει αρκετά την κάνετε πολτό σε ένα μίξερ ή με ένα μίξερ χεριού. Αλατίζετε και τη σιγοβράζετε για λίγο ακόμη. Όταν είναι έτοιμη τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαιντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμoνιού.

To παραμυθένιο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί της Σκοπέλου και οι κινηματογραφικές σκηνές που αγάπησε ολόκληρος ο πλανήτης

Εναλλακτικά μπορείτε πρίν βάλετε τη Φάβα να βράσει, να σωτάρετε στη κατσαρόλα σε λίγο ελαιόλαδο το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο αντί μαύρο πιπέρι και κάπαρι αντί μαιντανό. Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ: .santoriniinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ