Υπάρχει ένα νησί, η Νήσος του Βόρειου Σέντινελ που είναι ένα από τα νησιά Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης. Ανήκει στην διοικητική περιφέρεια της Νότιας Ανταμάν, μέρος του εδάφους της Ινδικής Ένωσης Ανταμάν και Νικομπάρ. Αν και βρίσκεται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού και είναι πραγματικά ειδυλλιακό, κανένας τουρίστας δεν πρόκειται ποτέ να το δει από κοντά επειδή η φυλή που ζει εκεί το προστατεύει με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο…Η ομάδα αυτοχθόνων πληθυσμών, οι Sentinelese, που ζουν στο νησί Βόρειο Σέντινελ (εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 50 έως 400 άτομα)  έχουν απορρίψει οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους, και είναι μια από τις τελευταίες φυλές (αν όχι η τελευταία)  που παραμένει σχεδόν ανέγγιχτη από τον σύγχρονο πολιτισμό. Λέγεται μάλιστα ότι η φυλή δεν έχει καν ανακαλύψει τη φωτιά, ενώ δεν ανέπτυξε ποτέ γεωργικές ασχολίες. Έχουν υπάρξει πολύ λίγες επαφές μαζί τους και εξίσου λίγες φωτογραφίες. Η διοίκηση μάλιστα του Ανταμάν και του Νικομπάρ έχει δηλώσει το 2005 ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να παρέμβουν στον τρόπο ζωής και τον βιότοπο των Σεντινελέζων και δεν ενδιαφέρονται για την επιδίωξη περαιτέρω επαφή μαζί τους.

Το πιο απομονωμένο μέρος του πλανήτη και οι μύθοι γύρω από μυστηριώδεις εξαφανίσεις (Photos)

Η νήσος του Βόρειου Σέντινελ παρόλο που δεν είναι νομικά μια αυτόνομη διοικητική διαίρεση της Ινδίας, οι μελετητές έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι της είναι (θεωρούνται) ως αυτόνομοι.

Μπορεί ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη ή στην Ινδία να είναι συχνό..αλλά το εν λόγω νησί που βρίσκεται κοντά τους, δεν μπορεί κανείς να το εξερευνήσει γιατί μπορεί να το πληρώσει ακόμα και με τη ζωή του! Αν και το μέρος μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο -όσο έχουν επιτρέψει οι μακρινές φωτογραφίες να καταλάβουμε- εάν κάποιος πλησιάσει, μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Σε αυτά τα μέρη ζουν οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι του κόσμου

Το νησί έχει σχεδόν το μέγεθος του Μανχάταν και είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στον κόσμο. Τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν το 2006 οι ιθαγενείς που ζουν εκεί σκότωσαν δύο ψαράδες που πλησίασαν το νησί. Μετά από αυτό το συμβάν, έχει επιβληθεί μία ζώνη ασφαλείας 3 μιλίων γύρω από το North Sentinel.

Μάλιστα, μετά το τσουνάμι του 2004, υπήρξαν προσπάθειες για ανθρωπιστική βοήθεια  αλλά απέτυχαν, αφού οι ιθαγενείς άρχισαν να πετούν βέλη στα ελικόπτερα που προσπαθούσαν να ρίξουν προμήθειες στο νησί! Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και όσοι επιχείρησαν να πλησιάσουν με βάρκα, αφού στις όχθες τους περίμεναν άνδρες με τελείως εχθρικές διαθέσεις.

Από όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν καμία σχέση με τον σύγχρονο πολιτισμό και άλλους ανθρώπους εκτός της φυλής τους οπότε, ο σεβασμός της απόφασης αυτής είναι μονόδρομος και το νησί θα παραμείνει γνωστό όσο επιτρέπουν οι φωτογραφίες!

Απίθανες λήψεις από τους ομορφότερους ελληνικούς καταρράκτες (Photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ