Η Νάξος φημίζεται για την πεντανόστιμη πατάτα της και οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού θέλουν να το εκμεταλλευτούν και να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. 

Στόχος τους είναι να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.

Στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας
Στις 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με τη συνδρομή κατοίκων του νησιού, θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά από τις φημισμένες πατάτες του νησιού. Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα.

Τα 4+1 ελληνικά νησιά για τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές της ζωής σας!!!

Ποιοι κατέχουν το ρεκόρ
Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει το βρετανικό κατάστημα Fish and Chip Shop στο Adventure Island fun park στο ανατολικό Λονδίνο, με 448 κιλά σερβιρισμένες πατάτες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργειά της και κάθε χρόνο 5.500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο τη μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και δύο νέα νησιώτικα τραγούδια για την πατάτα αλλά και τη γραβιέρα του νησιού. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Πηγή:iefhmerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ