titi-profile

 

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])fb-icon instagram

Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Το 2005 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του και µετέτρεψε ένα πρώην εγκαταλειµµένο µπακάλικο του χωριού σε µια από τις πιο διάσηµες ταβέρνες του Ζαγορίου, με το όνομα Κανέλα και Γαρύφαλλο που διακρίνεται για την αισθητική, τη θαλπωρή της και όχι µόνο… Ο chef Βασίλης Κατσούπας, περιβαλλοντολόγος-µυκητολόγος στο επάγγελµα, γνωρίζει όσο κανένας τον µαγικό κόσµο των µανιταριών! Τα συλλέγει από τα δάση, άλλα και τα καλλιεργεί ο ίδιος και τα σερβίρει στους ορκισµένους λάτρεις που επισκέπτονται τη Βίτσα, 1.5 χλµ. πριν από το Μονοδένδρι.

Σιτάκε (δεντροµανίταρα), πλευρώτους, βασιλοµανίταρα, κανθαρέλες, αµανίτες του Καίσαρα είναι µόνο µερικά. Και µπορεί κάποια από τα ονόµατά τους να είναι ευρέως άγνωστα, ωστόσο, πάνω από 30 φαγώσιµα είδη –που µαζεύει εκείνος και η οµάδα του– αναδεικνύονται σε µια θεσπέσια πρώτη ύλη για ενδιαφέρουσες συνταγές (από σούπες και σαλάτες µέχρι ριζότο, πίτες και σάλτσες για ψητά), τις οποίες θα γευτείτε αποκλειστικά µέσα από το µικρό αλλά εµπνευσµένο µενού.

Ζαγόρι: 10 χωριά-top προορισμοί για κάθε εποχή του χρόνου!

Must try

• Τα µαύρα µανιτάρια σιτάκε µε αµύγδαλα, σπανάκι σοτέ και σόγια σε µια… ασιατική εκτέλεση!

• Τον ντάκο βουνίσιο τρουφάτο µε κατσικίσιο τυρί και πατέ µανιταριών.

• Tη µανιταρόσουπα καπουτσίνο µε 5 άγρια µανιτάρια.

• Το κοτόπουλο µε αµανίτες του Καίσαρα, ούζο, κρέµα και ταλιατέλες!

10 μοναδικά αξιοθέατα που κάνουν το Ζαγόρι ξεχωριστό προορισμό! Ειδικά το τρίτο…

Ηighlights

• Τα ζαρζαβατικά προέρχονται από το µποστάνι του ιδιοκτήτη, οι καρποί του δάσους συλλέγονται από την περιοχή, ενώ τα κρέατα είναι ελευθέρας βοσκής.

• Η ενηµερωµένη οινική λίστα µε 70 ετικέτες, που επιτυγχάνουν ένα αναπάντεχο food and wine pairing!

• Το γλυκό κουταλιού και το λικέρ… µανιτάρι!

• Τα σεµινάρια και οι γευσιγνωσίες µανιταριών σε µικρά groups, κατόπιν συνεννόησης, για όσους θέλουν να µυηθούν στον µικρόκοσµό τους!

Άνω & Κάτω Πεδινά: Δύο χωριά που πρέπει να ανακαλύψεις!

Tip

• Yπάρχει πιστοποίηση για χορτοφάγους και πιάτα για τους αλλεργικούς.

• Το κάπνισµα επιτρέπεται µόνο στην αυλή.

Info: Aπό €18. Καθηµερινά, ανάλογα την εποχή, 13:00-22:00. Καλό είναι να τηλεφωνήσετε πριν ξεκινήσετε (Βίτσα, Ζαγόρι, τηλ. 26530 71671, κιν. 6948 513652, www.kanela-garyfallo.gr). 

Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων στο Icons Travellers που κυκλοφορεί!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ