Ερευνητές κατάφεραν και τοποθέτησαν μικροσκοπικές υποβρύχιες κάμερες σε ένα γκρουπ ρυγχοφάλαινων της Ανταρκτικής προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή τους και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Ο επικεφαλής επιστήμονας, Δρ. Ari Friedlaender και η ομάδα του θέλησαν με αυτό τον τρόπο να παρακολουθήσουν τις συνήθειες των θηλαστικών, διατροφικές και μη, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να κατανοήσουν με ποιο τρόπο το λιώσιμο των πάγων και οι παρεμβάσεις των ανθρώπων στη φύση, επηρεάζει τη ζωή τους.

Ο Τάσος Δούσης προτείνει: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο

 

Ο Friedlaender, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, δήλωσε επιπλέον ότι με τις πληροφορίες που θα λάβουν από το παραπάνω πείραμα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην προστασία του οικοσυστήματός τους. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η WWF Αυστραλίας που βοηθά στη χρηματοδότηση του ερευνητή και της ομάδας του.

Οι κάμερες δεν προκάλεσαν πόνο στις φάλαινες, διαθέτουν αισθητήρες και εφάρμοσαν στα σώματα των ζώων με ειδικές βεντούζες -οι επιστήμονες είχαν μόλις δυο ημέρες για να συλλέξουν τις πληροφορίες τους καθώς οι κάμερες έμειναν πάνω στα θηλαστικά για 24 και 48 ώρες. «Είμαστε στη θέση να αποδείξουμε ότι οι φάλαινες ξοδεύουν πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα για να κοινωνικοποιηθούν, να αναπαυθούν και στη συνέχεια να τραφούν» πρόσθεσε ο Friedlaender. «Οι πληροφορίες από τις κάμερες θα βοηθήσουν να καθορίσουμε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστούν μελλοντικά οι φάλαινες από τις αλλαγές στη διατροφής του, την κλιματική αλλαγή, την εμπορική αλιεία και την οξίνιση των ωκεανών», συμπλήρωσε.

Το μεγαλείο του βυθού: Δείτε τρομακτικά εντυπωσιακές εικόνες από τα πλάσματα της θάλασσας !!!

 

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ