total guide palio limani
Ενημερώθηκε στις 30 Αυγούστου 2018, 11:40

Από τις πιο αγαπημένες μας προτάσεις στο παλιό λιμάνι, από τις πιο αξιόλογες επιλογές της εστιατορικής σκηνής της πόλης, και το πιο αυθεντικό ιταλικό των Χανίων, µε ατµόσφαιρα «Νονού» -ό,τι σηµαίνει δηλαδή η ονοµασία του-,total guide palio limani

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) Φωτο Ελεάννα Κουρκουλοπούλου 

και χώρο που θυµίζει αυλή από ιταλικό… µαφιόζικο σπίτι µε εκλεπτυσµένη αισθητική, αλλά και απίθανη θέατο Il Padrino συνεχίζει και εξελίσσει την επιτυχηµένη πορεία του. Μάλιστα φέτος το βρήκαμε ακόμα πιο ανανεωμένο με ένα νέο μενού, ωδή στην ιταλική και μεσογειακή κουζίνα.

total guide palio limani

Ο διάσημος σε Αθήνα και Μύκονο Ναπολιτάνος chef Ciro Cerbo, ιδρυτής των διάσημων ιταλικών εστιατορίων Daluz και DaCiro σε Κηφισιά,  Νέα Ερυθραία και Μύκονο συνεργάζεται με το βραβευμένο Il Padrino και θα παρουσιάσει για όλη τη σεζόν τις δημιουργίες του ταξιδεύοντας μας με τις γεύσεις του στους δρόμους της Νάπολης και στα γραφικά χωριουδάκια της Τοσκάνης…ένα γευστικό ταξίδι αλά… ιταλικά του διάσημου chef!

total guide palio limani

Το μενού συμπληρώνει ιδανικά η οινική λίστα ιταλικού, κρητικού και ελληνικού αµπελώνα. Εκτός όλων αυτών, το Il Padrino το ξεχωρίζουμε για το ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό που αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου!

total guide palio limani

Ο Ναπολιοτάνος chef προτείνει:

 -Φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με σπανάκι, ρικότα και γαρίδες, σε σάλτσα από τρούφα και γλυκιά κολοκύθα

-Μοσχαράκι οσομπούκο σιγοβρασμένο στην γάστρα σε κόκκινο κρασί cabernet και φρέσκα λαχανικά, συνοδεία με παπαρδέλες

-Φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με αστακό και καβούρι σε σισιλιάνικη  σάλτσα από  καρέ φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό

-Σουπιές με φρέσκο μάραθο και ξερό κρεμμυδάκι, σβησμένες με λευκό ιταλικό κρασί και ταλιολίνι από μελάνι σουπιάς

-Φρέσκα νιόκι με λιωμένο καπνιστό τυρί και μανιτάρια δάσους, πορτσίνι και τρούφα»

-Την μοσχαρίσια μπριζόλα bistecca alla Fiorentina (1.2 kgr), χωρίς λίπος σιτεμένη και ψημένη στο μαντέμι με βότανα της κρητικής γης και ψητές πατάτες baby.

-Και το διάσημο, ιδιαίτερα ξεχωριστό πιάτο του, “All’ aqua pazza” (στο τρελό νερό), ψάρι φρέσκο ντόπιο, ψημένο σε ζουμί από μύδια και γυαλιστερές με ντοματίνια, σκόρδο και λίγες σταγόνες peperoncini

total guide palio limanitotal guide palio limanitotal guide palio limani

 

 

Info

Καθηµερινά από τις 09:00 (12:00 – 01:30, η κουζίνα).

Ακτή Κουντουριώτη 45, Παλιό Λιµάνι, Τ. 28210 72072 FB. IL PADRINO RISTORANTE COCKTAILS & MORE

Πηγή Best in travel Chania 2018

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε μόλις με ένα κλικ εντελώς δωρεάν τον καλύτερο οδηγό για τα Χανιά!

COVER CHANIA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ