Στη Θεσσαλονίκη, συναντήσαμε και φυσικά δοκιμάσαμε πρωτότυπα ολόφρεσκα γλυκά σε 2 εξαιρετικά sweet spots της πόλης που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε! Δεν είναι άλλα από τα γνωστά και αγαπημένα πλέον στους ντόπιους  Sugar Angel (Λασσάνη 1 & Πρ. Κοροµηλά, Τ. 2310 225575, www.sugarangel.gr) και Choureal (Παλαιών Πατρών Γερµανού 7, T. 2310 252766, FB. Choureal-Choux&Profiterole).

Δείτε γιατί ξεχωρίζουν…

Sugar Angel

Μπαίνοντας, µας πληµµυρίζουν τα αρώµατα από τα ολόφρεσκα γλυκά και µας εντυπωσιάζουν το ροµαντικό περιβάλλον και ο κοµψός χώρος (µε αυστηρά non smoking pοlicy), µε τα vintage στοιχεία και τον γαλλικό αέρα. Το πρωτοπόρο concept του Sugar Angel έχει γίνει σηµείο αναφοράς στην πόλη! Πίσω από την επιτυχία –που οφείλεται στην εξέλιξη και τη διαρκή αναζήτηση για νέα υλικά και συνδυασµούς– βρίσκονται η δηµιουργός του, Αγγελική Μεϊµάρη, και οι συνεργάτες της.

Οι unique συνταγές αποτελούν αποτέλεσµα έρευνας και τα πάντα είναι χειροποίητα, από premium πρώτες ύλες, όπως θα τα φτιάχναµε στο σπίτι µας! «Κρυφοκοιτάζοντας» στο εργαστήριο, είδαµε να ετοιµάζονται κάποια από τα αγαπηµένα γλυκά, ενώ, εκτός από τις κλασικές συνταγές, που έχουν γίνει best sellers, καθηµερινά βρίσκουµε επιπλέον ολόφρεσκες τούρτες και κέικ! Ο κατάλογος, δε, ανανεώθηκε µε… λαχταριστές νέες αφίξεις, που διεκδικούν τη θέση τους ανάµεσα στα ήδη δηµοφιλή γλυκίσµατα, όπως το cheesecake «New York», η τούρτα «Oreo» κ.ά. Αυτό, τέλος, που επισφραγίζει την προτίµησή µας στο Sugar Angel είναι ότι, όπως ακριβώς στα γλυκά, έτσι και στα ροφήµατα υπάρχει επίσης µεγάλη γκάµα επιλογών, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης!

Must try: Την εξαιρετικά δηµοφιλή Red Velvet – η καλύτερη που θα βρείτε στην πόλη!

Highlight: Οι θεµατικές βιτρίνες!

New sweeties entries…

Το cheesecake µε γεύση espresso macchiato.

Η τούρτα Copa Banana µε µους σοκολάτας, καραµέλα και κοµµατάκια φρέσκιας ψιλοκοµµένης µπανάνας.

Το λαχταριστό cheesecake µε φραµπουάζ.

Τα muffins µε φυστικοβούτυρο, καραµέλα και φιστίκι Αιγίνης.

H lemon pie (µους λεµονιού, ιταλική µαρέγκα και κραµπλ µπισκότου).

Choureal -Choux&Profiterole

Πώς θα σας φαινόταν ένα λαχταριστό, ολόφρεσκο προφιτερόλ, µε φρέσκια crème patissiere, ηδονική επικάλυψη από σοκολάτα και το αγαπηµένο σας topping – και όλα αυτά à la minute; Αυτό είναι το concept πίσω από το το οποίο εδώ και 2 χρόνια προκαλεί ουρές έξω από την πολυσύχναστη Π.Π. Γερµανού. Η ιδέα ανήκει στον Μάιλς Αναστάσιο Σκλήρη, ο οποίος, λόγω της αγάπης του για το συγκεκριµένο γλυκό, αποφάσισε να εξειδικευτεί σε αυτό, µε αποτέλεσµα σήµερα να µπορεί να υπερηφανευτεί για το καλύτερο προφιτερόλ της πόλης! Τα συστατικά της επιτυχίας; Η εξειδίκευση, η αµεσότητα, η premium ποιότητα, η συνεχής εξέλιξη και η βελτίωση και, προφανώς, το ίδιο το γλυκό (κατ’ επέκταση, ό,τι έχει να κάνει µε τη ζύµη του choux), που είναι αυστηρά ηµέρας και δεν γίνεται να σερβιριστεί φρεσκότερο!

Τα χειροποίητα choux –όπως, άλλωστε, τα πάντα στο µαγαζί– ετοιµάζονται και ψήνονται κάθε µία ώρα, η σοκολάτα η οποία χρησιµοποιείται είναι αποκλειστικά Valrhona (ακόµα και στο παγωτό) και τα υπόλοιπα έγκεινται στη διακριτική µας ευχέρεια: Το µέγεθος (ατοµικό, διπλό ή κιλού), η γέµιση µε αφράτη crème patissiere (µε φρέσκο γάλα και βανίλια Μαδαγασκάρης) ή παγωτό, η επικάλυψη µε σοκολάτες bitter, γάλακτος, λευκή, καραµέλα, πραλίνα φουντουκιού και ζεστή και γαρνιτούρες πολλές, από ξηρούς καρπούς, µπισκότο, γλυκό του κουταλιού και φρέσκα φρούτα µέχρι κόκκινο πιπέρι! Καθηµερινά 10:00-23:00 (Παρ.-Σάβ. 10:00-00:00, Κυρ. 11:00- 23:00).

Highlight

Εξίσου εκλεκτά τα εκλέρ, τα ατοµικά choux, η –new entry– paris brest (ζύµη choux σε σχήµα κουλουριού που γεµίζεται µε κρέµα patissiere ή σοκολάτα), καθώς και οι 7 γεύσεις handmade παγωτού!

Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν απλά με ένα κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ