Από την Τίτη Βελοπούλου Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Κρατώντας ως βάση τη vegetarian-vegan φιλοσοφία του, το rOOTS δίνει νέα διάσταση στην έννοια της γευστικής απόλαυσης…Πέρσι που έκανε την εµφάνισή του στον πεζόδροµο της ιστορικής Πλατείας Άθωνος, έφερε επανάσταση στο χώρο της γαστρονοµίας, καθώς συστήθηκε ως το µοναδικό vegetarian-vegan εστιατόριο της πόλης, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, έκπληξη!

Ένα χρόνο µετά, µε την επιτυχία να ανταµείβει τους τρεις φίλους εµπνευστές του για αυτή τη στροφή σε σχέση µε τις παγιωµένες ιδέες για τη γευστική ικανοποίηση, συνεχίζει πιστό να υπηρετεί τη vegetarian-vegan φιλοσοφία του. Ο χώρος, ανεπιτήδευτος, µε mix & match διακόσµηση και industrial στοιχεία, δένει αρµονικά µε την ατµόσφαιρα της υπαίθριας αγοράς στην καρδιά της πόλης, ενώ το µενού –για τη δηµιουργία του φέτος, δίπλα στη chef Έλενα Γκάτσιου, έβαλε το… χεράκι του και ο εξαιρετικός green chef Νίκος Γαϊτάνος– συνιστά µια value for money κάρτα εκλεκτών vegetarian-vegan γευστικών προτάσεων, που ανανεώνεται εποχιακά!

Όλα φρέσκα, χειροποίητα και υψηλής θρεπτικής αξίας, αποδεικνύουν ότι το χορτοφαγικό φαγητό, εκτός από υγιεινό, είναι και νόστιµο. Από παστίτσιο, µακαρόνια µπολονέζ και γύρο (ναι, καλά ακούσατε!) σε vegan εκδοχή, µέχρι healthy σαλάτες και handmade αλοιφές, αλλά και εξαιρετικά γλυκά, το rOOTS δεν περηφανεύεται τυχαία για το µενού του, που σέβεται το χορτοφαγικό κοινό αλλά απευθύνεται και σε όσους θέλουν να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Σε αυτή την ήσυχη, cult γωνιά της πόλης, ερχόµαστε το πρωί για καφέ, µυρωδάτο τσάι, mix χυµούς φρούτων, το µεσηµέρι για ένα τσιπουράκι ή µια παγωµένη µπύρα (δοκιµάστε την τοπική Ali), µε συνοδευτικούς µεζέδες, ενώ το βράδυ είναι ιδανικό για ένα χαλαρό ποτό, υπό τους ήχους ψαγµένης µουσικής.

Highlight: Stay tuned στο fb για τα επιτυχηµένα events γαστρονοµίας πάνω στη vegan κουζίνα µε τον green chef Νίκο Γαϊτάνο µε γεύσεις από όλο τον κόσµο! Στα συν τα πιάτα ηµέρας, και οι υπέροχες σούπες!

Ο green chef  Νίκος Γαϊτάνος:

O ταλαντούχος chef ταυτίζεται µε τη vegan φιλοσοφία της κουζίνας, όχι επειδή αποτελεί τάση της εποχής αλλά εκ πεποιθήσεως. Ήταν 17 χρονών όταν, µε αφορµή ένα βιβλίο του Γκάντι, αποφάσισε να γίνει vegeterian, για µια δεκαετία. Όµως, στα 27 του, έπειτα από αρκετή έρευνα, έγινε φανατικός pescetarian (ψαροφάγος), µέχρι που τελικά υιοθέτησε τη vegan διατροφή, απαλλαγµένη όχι µόνο από κρέας αλλά και από προϊόντα ζωικής προέλευσης, από γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά µέχρι ακόµα και το µέλι. Το µεγάλο ατού στη µαγειρική του είναι ότι «προσοµοιώνει» το κρέας µε πιάτα πολύ ανώτερα τόσο σε νοστιµιά όσο και σε διατροφική αξία. Τον Νοέµβριο ανέλαβε αποκλειστικά την κουζίνα του rOOTS, παράλληλα διδάσκει σε σεµινάρια vegan µαγειρικής στο Cooking Workshop Consulting, ενώ είναι επίσης ο δηµιουργός του site nikosgaitanos.com.

 

Μπαλάνου 4-6, Πλατεία Άθωνος, Τ. 2310 268063

Καθηµερινά 10:00-όσο πάει (13:00-01:00 η κουζίνα)

 

 

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ