Η λέξη «καταρράκτες» μας φέρνει στο μυαλό τους διάσημους του Νιαγάρα, της Έδεσσας αλλά και της Νέδας. Ωστόσο υπάρχει μία φυσική όαση με καταρράκτες που έχει μείνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, στη Νεμούτα, ένα χωριό του νομού Ηλείας, στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Οι κάτοικοι εν λόγω περιοχών προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν για προβολή και για τουριστική ανάπτυξη.

Μία διαδρομή απείρου κάλλους που οδηγεί σε έναν κρυμμένο θησαυρό.

Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι στην Ηλεία -Οι καταρράκτες της Νεμούτας [εικόνες]

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 560 μέτρων βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, ο οποίος πηγάζει από το ομώνυμο όρος και καταλήγει στον Αλφειό.

 

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα νερά του Ερύμανθου διασχίζουν πανέμορφα φαράγγια και σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες, σχεδόν κρυφούς, που μόνο οι γνώστες της περιοχής, αλλά και όσοι αναζητούν ένα μπάνιο στα νερά τους, γνωρίζουν και επισκέπτονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη των καταρρακτών και ελάχιστοι φαίνεται να τους έχουν επισκεφθεί.

Ενδεικτικό είναι πως στην πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, τα αποτελέσματα της φράσης «καταρράκτες Νεμούτας» είναι σαράντα φορές λιγότερα από εκείνα της Έδεσσας. Ακόμα και αν τύχει να περάσεις από τη Νεμούτα ή κάποιο κοντινό χωριό, πιθανότατα δεν θα ακούσεις κάποιον να μιλάει γι’ αυτούς και σίγουρα μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καμία πινακίδα να σε ενημερώνει και να σε κατευθύνει σχετικά.

Δυο νέοι χαρτογράφησαν και συστήνουν την περιοχή

«Πιθανότατα την ύπαρξή τους θα την αγνοούσαμε και εμείς» αναφέρει ο φωτορεπόρτερ Αντώνης Νικολόπουλος από την eurokinissi, αν δύο νέοι της περιοχής δεν επέλεγαν στα χρόνια της κρίσης να αφήσουν πίσω τους την αστική μιζέρια και να επιστρέψουν στο χωριό τους.

Δες που πρέπει να ταξιδέψεις με βάση το ζώδιό σου!

Αρχικά ο Νίκος και στη συνέχεια και ο Παναγιώτης ξεκίνησαν πεζοπορίες χωρίς να γνωρίζουν τι πρόκειται να ανακαλύψουν.
Άρχισαν να καταγράφουν τα ευρήματά τους και σιγά σιγά διέδιδαν πληροφορίες για τις ομορφιές του χωριού τους.

Λίγο αργότερα είχαν «χαρτογραφήσει» πάνω από τριάντα καταρράκτες και το ενδιαφέρον από τον κόσμο έγινε εντονότερο.

Μαγεία: Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης!!!Όλο το πρόγραμμα!

 

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του ίντερνετ και δημιουργώντας την απαραίτητη ομάδα στο Facebook, κατάφεραν με την εθελοντική τους εργασία, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να προσελκύσουν στη Νεμούτα μερικές χιλιάδες επισκεπτών!

Τους περισσότερους μέσω ορειβατικών συλλόγων, πολλούς από γκρουπ του εξωτερικού και αρκετούς μεμονωμένους επισκέπτες.

 

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ