Σήμερα θα σας γράψω tips και πληροφορίες για τα «σιδερένια πουλιά» δηλαδή τα αεροπλάνα. Θα σας γράψω στο blog μου 5 tips και πληροφορίες που όλους λίγο έως πολύ μας έχουν απασχολήσει πριν και μετά από την προσγείωση και την απογείωση μας σε αυτά τα τεράστια σκάφη, θαύματα της φυσικής και της μηχανικής.

1.Γιατί σβήνουν τα φώτα πριν την απογείωση. 

Την ώρα που διαβάζετε είσαστε χαλαροί ξαφνικά βλέπετε τα φώτα στην καμπίνα να χαμηλώνουν και τελικά να σβήνουν. Τι συμβαίνει; Μην ανησυχείτε η καμπίνα πρέπει να έχει την ίδια ένταση φωτισμού με το εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσαρμοστούν τα μάτια των επιβατών,σε περίπτωση,λέμε τώρα,έκτακτης ανάγκης.

10 μυστικά για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία που ξέρουν μόνο οι καμαριέρες και ο Τάσος Δούσης

2. Γιατί, σώνει και ντε ,η πλάτη του καθίσματος πρέπει να βρίσκεται σε όρθια θέση κατά την προσγείωση και την απογείωση;

Δεν σας κάνουν γυμνάσια οι αεροσυνοδοί…απλά ο λόγος που το κάθισμα σας πρέπει να είναι σε όρθια θέση είναι για λόγους ασφαλείας. Εάν η πλάτη είναι κατεβασμένη είναι πιο δύσκολο για τον επιβάτη να σηκωθεί και να βγει έξω από το αεροπλάνο. Μπορεί να σας φαίνεται , εξωπραγματικό αλλά αυτό το 1 δευτερόλεπτο  που ίσως να σας καθυστέρησει η πλάτη του καθίσματος, μπορεί να σταθεί μοιραίο για τη ζωή σας. Απλά είναι τα πράγματα, αν έχει καποιος κατεβασμένη την πλάτη του καθισματος ο πίσω επιβάτης δεν θα μπορεί να κινηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

3. Μπορεί να πέσει το αεροπλάνο εάν κάποιο κινητό ή ταμπλετ μένει ανοικτό κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης;

Μύθος και απίστευτη βλακεία.  Λένε οι αεροσυνοδοί ότι μπορεί κινητό και ταμπλετ να δημιουργήσει παρεμβολές στο όργανα του σκάφους…δεν θα συμβεί ποτέ.

Τάσος Δούσης: Ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει τρελάνει τους ξένους; Γιατί του δίνουν 10 στην booking;

Είναι μία στο 1 δισεκατομμύριο. Όμως προσέξτε αν αντί για ένα κινητό και ταμπλετ είναι ανοικτά 400 κινητά και ταμπλετ τότε οι πιθανοτητες παρεμβολών ανεβαίνουν, γι’ αυτό σας λένε να τα κλείσετε. Αυτό βεβαίως για μένα είναι και ένα τεστ αν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το κινητό σας για κάποιες ώρες!!! Εαν δεν μπορείτε,τότε μάλλον έχετε κάποιο πρόβλημα. Άρα στο αεροπλάνο θα τσεκάρετε και τις αντοχές σας για να δείτε αν θέλετε βοήθεια ειδικού για την εξάρτηση σας από τις συσκευές.

4. Μπορεί ένας κινητήρας του αεροσκάφους να σταματήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Ναι μπορεί. Και αν ταξιδεύετε πάρα πολύ συχνά, σας ενημερώνω ,ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα κάποιος κινητήρας να έχει σταματήσει να δουλεύει κατά τη διάρκεια της πτήσης σας και εσείς να μην το έχετε καταλάβει καν.

Τι συμβαίνει όμως αν σταματησει ο ενας κινητήρας;
Απολύτως τίποτα, μην ανησυχείτε! Τα αεροπλάνα  είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε και ένας κινητήρας να σταματήσει και δύο κινητήρες να σταματήσουν εάν το αεροπλάνο έχει τέσσερις κινητήρες θα το προσγειώσει μια χαρά ο πιλότος. Έχει μάλιστα συμβεί σε πολλές περιπτώσεις να σταματήσουνε τρεις κινητήρες από τους τέσσερις και πάλι το αεροπλάνο να προσγειωθεί με ασφάλεια.

8 καταπληκτικές συμβουλές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και όχι μόνο από τον Τάσο Δούση για να μην γίνει η ζωή σας κόλαση!

5. Τι ακριβώς είναι οι αναταράξεις; Μπορεί να πέσει το αεροπλάνο από τις αναταράξεις;

Λοιπόν θα σας το πω απλά, οι αναταράξεις είναι… «λακκούβες του αέρα». Δηλαδη ,εκεί που πηγαίνει το αεροπλάνο συναντά ισχυρά ρεύματα, που το ανεβάζουν και το κατεβάζουν ,έτσι αισθάνεστε εσείς τις αναταράξεις. Είναι μερικές φορές που το αεροπλάνο παίρνει ύψος απότομα και εκεί ίσως το καταλαβαίνετε . Αλλά μη φοβάστε για τις αναταράξεις  είναι εντελώς ακίνδυνες.
Πρόσεξε όμως… εάν στο αεροπλάνο πέσει καταιγίδα, οι αναταραξεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες!

Αν δεν έχετε δεμένη τη ζώνη σας μπορεί να τραυματιστείτε πάρα πολύ άσχημα, στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σπάσετε και τον αυχένα σας. Γι’ αυτό κάντε ότι κάνω και εγώ μέσα στο αεροπλανο,φοράτε πάντα τη ζώνη σας απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού.

Το Άμστερνταμ του Τάσου Δούση: 12+1 αξιοθέατα για όσους πάνε πρώτη φορά!

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr

Για περισσότερα άρθρα μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr  εδώ https://www.travelstyle.gr/

Ακολουθήστε με και στο instagram για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικά tips που δεν θα δείτε στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ