Παραδοσιακά ταβερνεία και μεζεδοπωλεία μας υποδέχονται στο ζεστό τους χώρο για άνευ όρων παρεϊστικα τσιμπούσια με πολύ ρακή και άπλετα χαμόγελα!

Ζεμπερέκι
Σολωμού 92, Μοσχάτο, τηλ: 2109406044
taverna zempereki
Ζεστή ατμόσφαιρα, παλιά καλή ελληνική μουσική φωτογραφίες από παλιούς Έλληνες ηθοποιούς και ονόματα πίσω από τις… καρέκλες. Το Ζεμπερέκι είναι ένα κλασικό κουτούκι με ωραίους μεζέδες και καλές τιμές. Στα του φαγητού, τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά, όπως και το χοιρινό στο φούρνο. Η φέτα με μέλι είναι εξίσου νόστιμη, όπως επίσης το σαγανάκι (σκέτο ή με λουκάνικο) και το πικάντικο κοτόπουλο. Στο τέλος θα σας κεράσουν λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι. Συνοδεία κρασιού ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο, ενώ αν είστε μεγάλη παρέα θα έρθει ακόμα πιο χαμηλός.

Φάρμα Μπράλου: Η πιο ονομαστή φάρμα της Φθιώτιδας, μόλις έγινε εστιατόριο στην Αθήνα!

Ατίταμος
Καποδιστρίου 2, Εξάρχεια, τηλ: 210 3300864
taverna atitamos
Με απροσποίητη ατμόσφαιρα παλιού μεζεδοπωλείου, αυτό το συμπαθητικό μαγαζάκι μας υποδέχεται στα λιγοστά ξύλινα τραπεζάκια του για να μας σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: πιάτα της ώρας, παραδοσιακά μαγειρευτά, σαλάτες και πιάτα ημέρας. Από το μενού ξεχωρίζουν τα μίνι κεμπάπ, η τηγανιά κοτόπουλο, οι ποικιλίες κρεατικών «για τη μέση», το χωριάτικο λουκάνικο Καρπενησίου και η σφακιανή πίτα με μέλι, ό,τι πρέπει για να συνοδευτούν οι ρακές και τα κρασάκια που ρέουν άφθονα. Η μουσική επιμένει ρεμπέτικα, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/άτομο με κρασί και γλυκό κέρασμα. Σημειώστε ότι ο εσωτερικός χώρος του είναι άκαπνος.


Διοχάρους 31, Καισαριανή, τηλ: 210 7237885
taverna athina
Από το 1967 ταίζει τους κατοίκους των Ιλισίων στην ζεστή του σάλα με παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από την επαρχία και μικρούς παραγωγούς. Στο φιλόξενο περιβάλλον του 5Φ – αποκωδικοποιείται με το κλασικό «Φίλε Φέρε Φίλους Φάε Φύγε» -θα δοκιμάσετε χειροποίητους λαχανοντολμάδες, γεμιστή μελιτζάνα με μοσχάρι, κοτοπουλάκι φιλέτο με σταφύλι, μοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνι, σουφλέ κοτόπουλου με λαχανικά και τυριά, στιφάδο αγριογούρουνο Πηλίου και πολλά ακόμα εκλεκτά εδέσματα που εναλλάσσονται αναλόγως εποχής και πρώτων υλών. Ετοιμάζουν καθημερινά και ωραιότατες πίτες – σκοπελίτικη, τυρόπιτα, κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα κ.α. Συνοδεία βιολογικού κρασιού ο λογαριασμός θα έρθει στα 10-12€/άτομο.

Ο Harry Potter «ζωντανεύει» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παληά Αθήνα
Εμπεδοκλέους 75 & Φιλολάου, Παγκράτι, τηλ: 210 7518869
athina tavernes
Μια «παληά» μονοκατοικία στα σύνορα Παγκρατίου με Άγιο Αρτέμιο, με τρία μικρά δωματιάκια και αυλή για το καλοκαίρι αποτελεί στέκι για τους καλοφαγάδες της περιοχής – και όχι μόνο – χάρη στο αυθεντικό της περιβάλλον και την τίμια κουζίνα της. Στην Παληά Αθήνα θα ακούσετε ζωντανή μουσική από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και θα δοκιμάσετε παραδοσιακούς κεφτέδες, παστουρμαδόπιτα, μπριζολάκια χοιρινά, μπιφτέκι σχάρας, πλούσια ποικιλία κρεατικών και νοστιμότατα «κλασσικά» ορεκτικά – πατάτες τηγανιτές, σαγανάκια, φάβα, τυροκαυτερή κ.α, αλλά και λοιπά μερακλίδικα πιάτα. Συνοδεία χύμα κρασιού και κερασμένης πανακότας χειροποίητης, θα πληρώσετε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Ο Άρης
Σοφοκλέους 17-19 (εντός Βαρβακείου Αγοράς), τηλ: 210 3249615

Κρυμμένο στη Βαρβάκειο, αυτό το… αφανές μαγαζάκι σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια και ωραίο τσίπουρο στα τραπεζάκια που στήνει στην πάροδο που οδηγεί στην Αγορά και το μικρό εσωτερικό του. Must εδώ τα ψαρικά, χωρίς να λείπουν όμως και επιλογές σε κρέας. Γαύρος τηγανιτός, χταποδάκι ψητό, καλαμαράκια τηγανιτά, καλαμάρι σχάρας γεμιστό και μαλακό όσο πρέπει, σαρδέλες ψητές και διάφορα ψαράκια στο τηγάνι ανάλογα τη μέρα γεμίζουν τα τραπέζια και συνοδεύουν τσίπουρα, ούζα και κρασιά ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι τυπικά (χόρτα, τζατζίκι, χωριάτικη κτλ.), ενώ ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται στα 12-15€/ άτομο το πολύ.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838

Μια από τις πρώτες οικογενειακές ταβέρνες στην πλατεία της Πεντέλης, έχει ήδη ανάψει το μεγάλο της τζάκι στην εσωτερική σάλα και μας περιμένει να απολαύσουμε τις εκλεκτές του γεύσεις. Στα δυνατά σημεία του Κρυστάλλη συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 18-20€ το άτομο.

Μπορεί η… «Σαμ να τα έχει με Λάθος Αγόρι», αλλά σ’ αυτό το ολοκαίνουριο alternative bistro στον Κεραμεικό εμείς βρήκαμε τα… κατάλληλα!
Ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κ. Πατήσια, τηλ: 210 8327381

taverna o spanos

Κλείνει αισίως μια 35ετία και συνεχίζει ακάθεκτη. Η Ταβέρνα του Σπανού, απέκτησε ανά τις δεκαετίες την φήμη της σε ολόκληρη την Αθήνα για δύο εδέσματα: τα παϊδάκια και τα σαλιγκάρια.Τα πρώτα είναι λεπτοκομμένα και ζουμερά, από τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, ενώ τα σαλιγκάρια θα ικανοποιήσουν τους φαν, μιας και είναι καλομαγειρεμένα σε γλυκιά κόκκινη σάλτσα. Κατά τα λοιπά, ο χώρος αποπνέει άρωμα παλιάς Αθήνας με ψάθινα φωτιστικά, μωσαϊκό δάπεδο και φωτογραφίες – κειμήλια στους τοίχους, ενώ το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικό αγρινιώτικο κοκορέτσι, πιατέλα με ορεκτικά (σαλάτες, αλοιφές, χόρτα, παντζάρια, μαυρομάτικα φασόλια, baby πατάτες, κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια, λευκαδίτικη λαδόπιτα κ.α.), αρνί σούβλας με πατάτες, χοιρινές μπριζόλες και ωραιότατο κοντοσούβλι. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο με κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ