Δεν είναι η πρώτη φορά που το Bios πειραματίζεται και στο γαστρονομικό πεδίο, όμως γι’ αυτό το καλοκαίρι επιλέγει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές από την κουζίνα της μαμάς, για την Taverna του που ήδη έχει γίνει talk of the town.

Το όλο εγχείρημα προέκυψε από την ένωση δυνάμεων της Γωγώς Δελογιάννη- η οποία μαζί με τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου παρουσίασε και το «Beef», το προηγούμενο γευστικό project του χώρου με επίκεντρο το κρέας και το Bios.Home Kitchen.

7 μαγαζιά στην Αθήνα που θα φας τα πιο νόστιμα και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης! (photos)

Θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι με ένα μενού που παρουσιάζει μερικά από τα πιο κλασικά, ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα με τις ανώτερες πρώτες ύλες, με πολλή αγάπη και με την υπογραφή της Γωγώς, την οποία γνωρίσαμε από το Μaster Chef.

Η ίδια, που εγκατέλειψε τη δικηγορία για χάρη της μαγειρικής, μας υπόσχεται μεζεδάκια πρώτης ποιότητας, που εμπνεύστηκε από τις μαμάδες, τις γιαγιάδες, τις θείες και τα ξαδέλφια, φτιαγμένα από τα πιο γνήσια προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου.

Για παράδειγμα, τα καπαρόφυλλα τα μαζεύει η μαμά της από την Καραθώνα, το γιαούρτι σακούλας έρχεται από την Καρδίτσα, η γινωμένη γραβιέρα από την Ελασσόνα, η φέτα από τους Βοσκούς Λιβαδίου του Ολύμπου.

Το εστιατόριο φιλοξενείται στον πρώτο όροφο, που η διακόσμησή του συνδυάζει τη δεκαετία του ‘70 με ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο industrial style. Τα τραπέζια είναι όλα διαφορετικά και μεγάλα, από την ανοιχτή κουζίνα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαδικασίες παρασκευής του γεύματός σας, ενώ οι ασπρόμαυρες καδραρισμένες αφίσες του νέου concept, με τον βοσκό με το κοπάδι του ατενίζει την Ακρόπολη, μαρτυρούν ξεκάθαρα τις προθέσεις των εμπνευστών του project.

Να ξέρετε, όμως, ότι εδώ το κάπνισμα απαγορεύεται, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι και να χαζέψετε και την κίνηση στην Πειραιώς.

Το μικρό και προσεγμένο ελληνικό μενού περιλαμβάνει τρεις στήλες με «κυρίως» πιάτα, όπως καβουρμά, λουκάνικο χασάπικο χειροποίητο, πατάτες στο τηγάνι (ψητές, πηρουνάτες και ύστερα τηγανητές), τραχανά τηγανητό, γκόγκες (παραδοσιακά, χειροποίητα ζυμαρικά από την Αργολίδα) με μυστική συνταγή από μια 93χρονη γιαγιά, κεφτεδάκια, φάβα Φενεού με κρεμμυδάκι, χόρτα με κολοκυθάκια και άλλες παρόμοιες γεύσεις που μοσχοβολούν ελληνικό καλοκαίρι, όπως κι ένα ιάτο ημέρας.

Εξαιρετική, επίσης, η ντομάτα «τριαντάφυλλο», που σερβίρεται ξεφλουδισμένη, με κάππαρη και χοντρές ελιές, αλλά και το ζυμωτό ψωμί από τη χειροποίητη ζύμη του «Πεϊνιρλί Ιωνίας», που θυμίζει το δεκατιανό μιας άλλης εποχής.

To απολυτο must, όμως, είναι το μπούτι από γουρουνάκι που ψήνεται όλη νύχτα στους 90 βαθμούς, με μια συγκλονιστική κρούστα από αλάτι. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε γαλατόπιτα με ηπειρώτικη συνταγή, σπασμένο παστέλι από φιστίκι και μαγικό παγωτό γιαούρτι και τα ξεροτήγανα, με σιρόπι μελιού και παγωτό παρφέ.

Το vegan σουβλάκι για το οποίο όλοι κάνουν ουρές στα Εξάρχεια! Το απόλυτο χορτοφαγικό στέκι (photos)

Σαλαμίνος 13 & Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα

2103425335

Τετάρτη–Παρασκευή: 19.00 – 01.00, Σάββατο–Κυριακή: 13.00 – 01.00

[14.00-20.00 ώρες λειτουργίας της ταβέρνας στην ταράτσα

Πηγή: bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ