Τήνος: Ένας γαστρονομικός προορισμός που αποθεώνει το κρασί (photos)

Τήνος, το «χειροποίητο νησί». Με αυτή τη φράση του Κορνήλιου Καστοριάδη ξεκινά το αφιέρωμα του Guardian για το κυκλαδίτικο νησί.

Η Ρέιτσελ Χόουαρντ αναφέρεται στην ιστορία του νησιού στη μαρμαροτεχνία, σημειώνοντας πως οι γλύπτες έχουν μετατρέψει κάθε σκάλισμα, πόρτα και συντριβάνι σε έργο Τέχνης. Ακόμη, και οι πινακίδες που πωλούνται είναι χαραγμένες από μάρμαρο.

Όπως αναφέρει, το 1842, ο Γάλλος ταξιδιωτικός συγγραφέας Alexis de Valon, έγραψε: «Όλο το νησί έχει καλλιεργηθεί με βαθιά αποφασιστικότητα, σχεδόν αψηφώντας τα φυσικά φαινόμενα – στην απουσία εδάφους, οι κάτοικοι οργώνουν τα βράχια».

Από τη μαρμαροτεχνία, ο Guardian περνά στη νέα εποχή κρασιού και αποθεώνει την Τήνο. Οπως αναφέρει, ηταν μια σημαντική περιοχή που παραγόταν κρασί εδώ και αιώνες, αλλά η στροφή στη κτηνοτροφία το 1970 έφερε την καταστροφή των αμπελώνων.

Η δημοσιογράφος μίλησε με τον Μιχάλη Κοντιζά, που βρίσκεται πίσω από το Volacus wine και παράγει βιολογικά κρασιά.

Φύγαμε για εκδρομή! 10 αξέχαστες αποδράσεις μια ανάσα από την Αθήνα (PHOTOS)

«Η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό, καθώς δεν παράγουμε πολλά. Αλλά θέλουμε όσους έρχονται να δοκιμάσουν τα πράγματα που παράγουμε», λέει στη δημοσιογράφο ο κ. Κοντιζάς.

Στο οδοιπορικό της η δημοσιογράφος γνώρισε το νησί και έφτασε στα καλύτερα εστιατόρια αλλά και τους ωραιότερους ξενώνες, κάνοντας τις δικές της προτάσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο