Συνταγή για ιταλικό τιραμισού από τη Βενετία

Θα λέγατε ποτέ όχι σε ένα μεγάλο κομμάτι Τιραμισού… στην Ιταλική συνταγή που ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων;

Εμείς σας έχουμε την τέλεια συνταγή, από τη Βενετία -που αρκετοί υποστηρίζουν πως είναι η πατρίδα του γλυκού- στο πιάτο σας.

Αλλά πριν προχωρήσουμε στη συνταγή θέλετε να δείτε το μεγαλύτερο τιραμισού στον κόσμο;

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ τυρί Philadelphia
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό
3 κ.σ στιγμιαίο καφέ
1/3 φλ. του τσαγιού κονιάκ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βάλτε το τυρί Philadelphia σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η υφή του σαν γιαουρτιού.

Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε ελαφρά.

Διαλύστε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτήξτε μέσα τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, απλώστε τα σε ένα πυρέξ, στρώστε από πάνω λίγη από την κρέμα σας και συνεχίστε τις στρώσεις. Τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο κακάο και βάλτε το στο ψυγείο για λίγε ώρες ώστε να σφίξει! Τόσο απλά!

Κι αν θέλετε να επισκεφτείτε τη Βενετία για να απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό, σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό για ένα αξέχαστο ταξίδι στο αστέρι του Ιταλικού Βορρά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ