Η Σάμος είναι αρκετά μεγάλη, και ιδιαίτερα πολύπλευρη. Eδώ είναι συγκεντρωμένες, αγαπημένες παραλίες, που βρίσκονται σε αυτό το καταπληκτικό νησί που παραδόξως λίγοι προτιμούν μέχρι στιγμής…

Top-7 βουτιές

Βοτσαλωτές στην πλειοψηφία τους, με κρυστάλλινα, παγωμένα νερά και δέντρα που φτάνουν ως το κύμα, οι παραλίες της Σάμου είναι τόσο πολλές που το βασικό σας πρόβλημα θα είναι να αποφασίσετε σε ποια θα πρωτοπάτε.

Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι: Οι κατά την ταπεινή μας άποψη δύο ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι ταυτόχρονα κι εκείνες με τη δυσκολότερη πρόσβαση –αλλά αυτό ίσως είναι κι ένα μέρος της γοητείας τους. Κρυστάλλινα νερά, ολόλευκα βότσαλα και… απαράμιλλη ησυχία (το Μεγάλο Σεϊτάνι έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο βιολογικό πάρκο, κυρίως ως σπίτι της φώκιας monachus monachus) ανταμείβουν τους τολμηρούς που θα επιχειρήσουν τη δίωρη πεζοπορία μέσα στο δάσος.

Αποτέλεσμα εικόνας για σειτανι σαμος

Για να φτάσετε στο Σεϊτάνι, ακολουθείτε τα κόκκινα βέλη στο μονοπάτι που ξεκινάει λίγο δυτικότερα από το Ποτάμι (τα κίτρινα βέλη οδηγούν σε μια άλλη, εξίσου όμορφη αλλά μικρότερη, παραλία). Φροντίστε να προμηθευτείτε εξαρχής επαρκείς ποσότητες φαγητού και νερού, και να ξεκινήσετε νωρίς. Μπορείτε να πάτε και με καΐκι από το λιμάνι του Καρλοβασσίου –θυσιάζοντας, όμως, λίγη από την αίσθηση περιπέτειας που προσφέρει η διαδρομή, και την ευκαιρία να θαυμάσετε το καταπράσινο δάσος.

Ρετρό γοητεία και πλούσια αρχιτεκτονική στην Τιφλίδα

Ποτάμι: Για την ακρίβεια, Ποτάμια. Από τη μία υπάρχει η παραλία που λέγεται Ποτάμι –γιατί οι ντόπιοι αρέσκονται να μπερδεύουν τους τουρίστες– με τα χοντρά βότσαλα, τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα πλην παγωμένα από τις πηγές που καταλήγουν στη θάλασσα νερά και τον καταπράσινο λόφο που υψώνεται ακριβώς από πάνω της. Από την άλλη, υπάρχει και το κανονικό ποτάμι, με τους επτά παραμυθένιους καταρράκτες του. Για να τους θαυμάσετε, χρειάζονται περίπου 15 λεπτά πεζοπορίας στα μονοπάτια του δάσους και στη συνέχεια αρκετή ώρα κολύμπι μέσα στο ποτάμι. Το θέαμα, όμως, είναι μαγευτικό, και αξίζει τον κόπο.

Ψιλή (ή Χρυσή) Άμμος Μαραθόκαμπου: Υπάρχει κι άλλη Ψιλή Άμμος, κοντά στο Πυθαγόρειο, αλλά η συγκεκριμένη είναι που έχει κερδίσει την καρδιά μας. Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, και από τις ελάχιστες που διαθέτουν το προνόμιο της χρυσαφένιας αμμουδιάς. Κατά τα άλλα, κρυστάλλινα, ρηχά νερά, πεύκα που φτάνουν λίγα μέτρα από το κύμα και αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες που (ευτυχώς) δεν καταλαμβάνουν ολόκληρη την παραλία.

Λιμιώνας: Βαθιά, γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένια άμμος –πράγμα σπάνιο για το νησί, όπως ξαναείπαμε– και εξωτικό τοπίο που συμπληρώνεται ιδανικά από τις απότομες βουνοπλαγιές που υψώνονται πίσω του. Ομπρέλες και ξαπλώστρες υπάρχουν κι εδώ, αλλά για όσους δεν θέλουν να στηρίζουν την επέλαση του πλαστικού στις παραλίες, υπάρχει άφθονος χώρος να απλώσετε την πετσέτα σας.

Η παράδοση της Χαλκιδικής κρύβεται στην Αμμουλιανή

Τσόπελα: Μικρούλα παραλία με διάφανα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, στην οποία θα φτάσετε είτε με καΐκι από το Πυθαγόρειο, είτε ακολουθώντας για εφτά χιλιόμετρα τον βατό χωματόδρομο από τον Παγώνδα.
Σχετική εικόνα
Τσαμαδού: Βαθυγάλαζα νερά, πολύχρωμα βότσαλα και πλήθος κόσμου που τιμά κάθε καλοκαίρι την φήμη της ως μιας εκ των καλύτερων παραλιών του νησιού –μέρος της δημοφιλίας της οφείλεται, βέβαια, και στο ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Κοκκάρι, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα του νησιού. Το ίδιο ισχύει και για την γειτονική Τσαμπού, την οποία η παράδοση θέλει παραλία γυμνιστών (αν και πλέον το ποσοστό των γυμνιστών είναι αντιστρόφως ανάλογο της φήμης της) στην οποία οι ομπρέλες είναι λιγότερες, τα κρυστάλλινα νερά πιο βαθιά, και τα βότσαλα πιο μεγάλα σε σχέση με την Τσαμαδού.
Αποτέλεσμα εικόνας για λεμονακια σαμος\
Λεμονάκια: Είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας Τσαμαδού, από την οποία βασικά διαφέρει στο ότι είναι φορτωμένη με περισσότερες ομπρέλες, και αρκετά δημοφιλέστερη μεταξύ των οικογενειών –κυρίως λόγω της φήμης της προηγούμενης ως παραλίας γυμνιστών. Κατά τα άλλα, έχει κι αυτή βοτσαλάκι, πεντακάθαρα νερά και πράσινη κορνίζα να την πλαισιώνει.

Πηγή: in2life.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ