Αντίπαρος: Το ''low profile'' νησί... όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το…αντί της Πάρου δεν υπολείπεται σε τίποτα από τη διάσηµη big sister γιατί δε ζει στη σκιά της Πάρου! Το κυκλαδίτικο νησί, έχει δική του έντονη προσωπικότητα, µε δυνατά χαρτιά τις φυσικές οµορφιές, τις παρθένες παραλίες µε τις χρυσές αµµουδιές και τα καταγάλανα νερά, τα διάσπαρτα νησάκια µε παγκόσµιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, το σπήλαιο µε τον αρχαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης, τις θαλάσσιες σπηλιές, το ενετικό κάστρο, τα γραφικά πλακόστρωτα δροµάκια, τους φιλόξενους κατοίκους… Το λουσµένο στο φως µε τις έντονες µπλε και γαλάζιες πινελιές νησί, αποτελεί αγαπηµένο προορισµό για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσµο µε κορυφαίο επισκέπτη τον a list χολιγουντιανό σταρ Τοµ Χανκς και την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον οι οποίοι διατηρούν εκεί κατοικία για ανάπαυλα και ηρεµία. Εδώ και το περίφηµο κάµπινγκ και η θρυλική ντίσκο La Luna για τους αθεράπευτα ροµαντικούς -τους 40 και 50 something που την έζησαν όταν η Αντίπαρος ήταν ένα αντισυµβατικό νησί µε ελάχιστα καταλύµατα και µαγαζιά. Από τότε, το νησί διαρκώς αναπτύσσεται διατηρώντας ωστόσο την ανεµελιά του χθες.

Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι

Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι
Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι  Αντίπαρος
Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι  Αντίπαρος
Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι  Αντίπαρος

Στον Αη – Γιώργη στη νότια πλευρά του νησιού σε ένα φωτεινό, άνετο περιβάλλον ακριβώς ένα βήµα από τη θάλασσα, το Ακρογιάλι θα σας καλοδεχτεί και θα σας σερβίρει ένα εκλεκτό µενού µε πρωταγωνιστές τα ολόφρεσκα ψάρια και τους καλοµαγειρεµένους µεζέδες που θα απολαύσετε συντροφιά µε το καλύτερο ντόπιο κρασί και τσικουδιά! Από τις επιλογές δεν λείπουν προτάσεις σε κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής για µια πραγµατική γευστική εµπειρία και αληθινή φιλοξενία! Καθηµερινά 11:00 – 01:00.

Info:

Άγιος Γέωργιος, Τ. +30 22840 22107

Avra

 Avra Αντίπαρος
 Avra Αντίπαρος
 Avra Αντίπαρος
 Avra Αντίπαρος

Παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα στην πιο όµορφη γωνιά της Χώρας, µπροστά στη θάλασσα και µε θέα το απέραντο µπλε. Με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας και την τρίτη γενιά στο τιµόνι, η Avra ξέρει να προσφέρει ό,τι εκλεκτότερο έχει να επιδείξει η ελληνική κουζίνα, µε all time classic συνταγές όπως µουσακά και γεµιστά, αλλά και φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, κρεατικά στη σχάρα και ότι τραβά η όρεξη σας! Συνδυάστε το φαγητό και τη διαµονή σας, στα οµώνυµα δωµάτια που στεγάζονται στο ίδιο κτίσµα.

Info:

Καθηµερινά από τις 08:00, Τ. +30 22840 61338, Μ. +30 6932 310984

Ο φούρνος του θωµά

Ο φούρνος του Θωμά Αντίπαρος

Πρατήριο άρτου και ζαχαροπλαστείο στον κεντρικό πεζόδροµο του νησιού, µε όλων των λογιών τα καλούδια! Ζυµωτό ψωµί στον ξυλόφουρνο, σφολιάτες, λαχταριστά σάντουιτς, καφέδες και ροφήµατα και… γλυκοποιήµατα όπως ολόφρεσκες τούρτες, χειροποίητες σοκολάτες, µεγάλη ποικιλία σε παγωτίνια που µπορεί να απολαύσετε take away ή στα τραπεζάκια που βρίσκονται στο χώρο. Δυνατό χαρτί, το 24ωρο service!

Κεντρικός Δρόµος, Τ. +30 22840 61101

Nautica

Nautica Αντίπαρος
Nautica Αντίπαρος
Nautica Αντίπαρος
Nautica Αντίπαρος

Πρόσφατα ανακαινισµένο bistro στο λιµάνι της Χώρας, µε θέα τα καΐκια και την περαντζάδα! Εδώ θα απολαύσετε ένα πλούσιο brunch µε πολλές επιλογές αλλά και ένα ενδιαφέρον lunch & dinner menu όπου φιγουράρουν πιάτα, κυρίως από την ευρωπαϊκή κουζίνα, όπως ριζότο, κρέπες και βάφλες, αλλά και λαχταριστά burgers. Από το πρωί χαλαρώνουµε µε εκλεκτό καφέ και ροφήµατα µέχρι αργά µε ευφάνταστα cocktails σε lounge διάθεση. Καθηµερινά 06:00-01:00.

Info:

Χώρα, Τ. +30 22840 61323, www.nauticaantiparos.gr Nautica Coffee & Bites

Pantelis

Pantelis Αντίπαρος
Pantelis Αντίπαρος
Pantelis Αντίπαρος
Pantelis Αντίπαρος

Σε ένα ατµοσφαιρικό, άνετο και φιλικό περιβάλλον δίπλα ακριβώς στη θάλασσα µε θέα το λιµάνι, η ανανεωµένη ψαροταβέρνα «Παντελής» που πλέον στεγάζεται σε νέο χώρο στο ξενοδοχείο Sunday Hotel, µας ταξιδεύει σε καινούριους γαστρονοµικούς ορίζοντες µέσα από ένα µενού που µυρίζει…Αιγαίο! Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά µέχρι γευστικότατα παραδοσιακά µαγειρευτά όλα αναδεικνύουν τις φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες και τιµούν τη ντόπια αλλά και κυκλαδίτικη γαστρονοµία! Καθηµερινά από νωρίς το πρωί µέχρι την 01:00.

Info:

Λιµάνι Αντίπαρου, Τ. +30 22840 61474, Μ. +30 6937 445433, sundayhotelantiparos.gr

Original Patagonia Steak

Original Patagonia Steak Αντίπαρος
Original Patagonia Steak Αντίπαρος
Original Patagonia Steak Αντίπαρος
Original Patagonia Steak Αντίπαρος

Εδώ ερχόµαστε για να… “γευτούµε τη διαφορετικότητα” όπως άλλωστε λέει και το µότο του! Πρόκειται για µια νέα παραδοσιακή ψησταριά σε ένα κοµψό χώρο, που επαναφέρει στο προσκήνιο εκλεκτές ελληνικές γεύσεις… όπερ σηµαίνει γευστικότατα, φρέσκα ελληνικά κρέατα (κοντοσούβλι, παϊδάκια, σουβλάκια κ.α) που ετοιµάζονται τη στιγµή της παραγγελίας και σερβίρονται µε παραδοσιακό ελληνικό ψωµί! Η εξειδίκευση όµως στο καλό κρέας δεν σταµατά εδώ καθώς συστήνει στους επισκέπτες του και λαχταριστές αργεντίνικες γεύσεις, δηλαδή premium κρέατα, διαφόρων κοπών, άριστης γεύσης και εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας που τα συνοδεύουν ιδανικά side dishes (papas pay a caballo /τηγανητές πατάτες µε αυγά από πάνω κ.α). Όλες οι επιλογές του µενού είναι χειροποίητες και ετοιµάζονται µόνο από τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά! Καθηµερινά 18:00 – 01:00.

Info:

Χώρα, T. +30 22840 61697, Μ. +30 6936 145414, originalpatagoniasteak.com

Leonidas

Leonidas Αντίπαρος
Leonidas Αντίπαρος
Leonidas Αντίπαρος
Leonidas Αντίπαρος

Αll day cafe στον γραφικό πεζόδροµο του νησιού, µε γευστικούς θησαυρούς και ροφήµατα για κάθε στιγµή της ηµέρας. Καθίστε σε ένα από τα τραπεζάκια µε θέα την περαντζάδα και απολαύστε τον καφέ ή το φρέσκο χυµό σας µε τη συνοδεία λαχταριστών snacks- από παγωτά, frozen yogurts, muffins, σάντουιτς, πίτες, πίτσες, φρεσκοκοµµένες σαλάτες µέχρι γλυκούς πειρασµούς. Καθηµερινά 07:00-02:00.

Πεζόδροµος, Χώρα, Τ. +30 22840 62304, FB: Leonidas Coffee & Snacks

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Antiparos, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ