Μια πόλη που αποπνέει από άκρη ως άκρη μυστήριο. Μια πόλη που διασχίζεται από κανάλια και είναι γεμάτη από πάρκα. Μια πόλη που στους λόφους της δεσπόζουν επιβλητικά κάστρα. Αυτό είναι τι προφίλ του Εδιμβούργου. Αν σκοπεύετε να κάνετε το παρθενικό σας ταξίδι στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, σας αποκαλύπτουμε τον καλύτερο τρόπο για να τη γνωρίσετε χωρίς να τριγυρνάτε στα χαμένα.

- Advertisement -

Το Βασιλικό Μίλι

ed1

Το Royal Mile είναι μία διαδρομή που συνενώνει τέσσερις δρόμους και διασχίζοντάς την από τη μια μπορείτε να δείτε το Κοινοβούλιο της Σκωτίας κι από την άλλη στην κορυφή δεσπόζει το Κάστρο του Εδιμβούργου. Κάπου στο ενδιάμεσο ξεπετιούνται μικρές pub, μαγαζάκια με σουβενίρ και μουσεία, που φανερώνουν τη μακραίωνη ιστορία της. Κι αν πάρετε το βλέμμα σας από τα μικρά εντυπωσιακά μαγαζάκια, θα μαγευτείτε από τον Καθεδρικός του St Giles, που ξεχωρίζει για το ύψος, τα υπέροχα βιτρό και τα μνημεία εκατοντάδων επιφανών Σκωτσέζων.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου 

ed2
Στέκει από ψηλά ατενίζοντας τη σκωτσέζικη πρωτεύουσα. Το παλαιότερο κομμάτι του, το Εκκλησάκι της Αγίας Μαργαρίτας, είναι χτισμένο τον 12ο αιώνα.  Προσπερνώντας το-εντυπωσιασμένοι-θα φτάσετε στο Μουσείο του Πολέμου και στα βασιλικά διαμερίσματα.

Ο λόφος Calton

- Advertisement -

ed3

Σαν άλλη Ακρόπολη πάνω στο λόφο δεσπόζει το Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας, ένα αρχιτεκτόνημα που θυμίζει εντυπωσιακά τον Παρθενώνα, ενώ δίπλα ξεκλέβοντας κάτι από την αίγλη του, βρίσκονται το Μνημείο του Νέλσονα και το Μνημείο του Dugald Stewart.  Εδώ στεγάζεται και το Αστεροσκοπείο του Εδιμβούργου, ενώ τα μονοπάτια περιμετρικά του λόφου οδηγούν σε σημεία που μπορείς ανενόχλητος να θαυμάσεις τη θέα της πόλης.

Το μονοπάτι του Water of Leith

ed4
Το Water of Leith κατά μήκος «καναλιού» του Εδιμβούργου, θα σας δείξει τι σημαίνει βρετανική εξοχή. Ακολουθώντας τη διαδρομή το βλέμμα σας θα σταθεί σε ενδιαφέρουσες γωνιές της σκωτσέζικης πρωτεύουσας, όπως ο Βοτανικός Κήπος και η Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης.

Το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας

ed5
Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 20 δημοφιλέστερα μουσεία του πλανήτη και όχι άδικα. Το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, αποτελείται από  θεματικούς ορόφους που περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, αίθουσες επιστημών, Ιστορίας της Σκωτίας, των σημαντικότερων πολιτισμών του κόσμου, αφιερώματα στη μόδα, τμήμα Φυσικής Ιστορίας με δεινόσαυρους, interactive εκθέματα για τη ζούγκλα, τη θάλασσα, το σύμπαν και πολλά ακόμη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ