Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βαγγελιώς Σχοιναράκη.

Το ιστορικό κτίσμα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, στην οδό Νίκου Καζαντζάκη 1 και 1770, μετατράπηκε σε boutique hotel, καφέ και εστιατόριο.

Η Βαγγελιώ ΣΧοιναράκη με το σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Φωτογραφία: Πατρίς

Σύμφωνα με την «Πατρίς», για την απόφαση να αναπαλαιώσουν το οίκημα, το οποίο αγοράστηκε πριν 14 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε ως γραφείο, μίλησε η ίδια αλλά και τα δύο παιδιά της, ο Μιχάλης και η Μαρία Σχοιναράκη, οι οποίοι ανέλαβαν και τη λειτουργία του.

 

Η απίστευτη προσφορά της Aegean για πτήσεις με 19 ευρώ που θα γίνει «καπνός»! Ισχύει ως 17/1

Ήταν ιδέα των παιδιών μας
Όπως δήλωσε η Βαγγελιώ Σχοιναράκη: «Η αξιοποίηση αυτού του χώρου μ’ έναν διαφορετικό τρόπο ήταν ιδέα των παιδιών μας. Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει οικονομικά του τουρισμού και η Μαρία αρχιτεκτονική. Το κτίσμα το είχαμε αγοράσει πριν περίπου 14 χρόνια και πριν 2 χρόνια κάναμε μια συζήτηση οικογενειακώς για το πώς μπορούμε να το αναδείξουμε.

Διαβάστε ακόμα:
Πήλιο: 3 παραδοσιακοί ξενώνες με βαθμολογία στην booking πάνω από 9 σε 3 από τα πιο όμορφα χωριά του!

Τα παιδιά σκέφθηκαν τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο και ανέλαβαν και όλη τη διαδικασία, που ήταν δαπανηρή, περίπλοκη και χρονοβόρα, αφού είχαν να κάνουν με ένα διατηρητέο κτίριο.  Το γραφείο της Μαρίας ανέλαβε το αρχιτεκτονικό κομμάτι και ο Μιχάλης στη συνέχεια το κομμάτι της φιλοξενίας μαζί με την αδελφή του.

Σας προτείνουμε τα καλύτερα γλυκοπωλεία και ζαχαροπλαστεία στα βόρεια προάστια για την πιο »γλυκιά» βόλτα!

Η επιχείρηση είναι στο όνομά τους, όπως και το κτίσμα, και χαίρομαι γιατί το αποτέλεσμα μάς ικανοποιεί όλους».

Σ’ αυτό το μαγαζί της Αθήνας θα φας όσο θέλεις μέχρι… τελικής πτώσης μόνο με 12 ευρώ!

Κόπος, κόστος και γραφειοκρατία
Η αρχιτέκτονας Μαρία Σχοιναράκη σημείωσε:  «Είναι ένα οίκημα μαζί με το υπόγειο 240 τ.μ. το οποίο, όπως διάβασα στα αρχεία της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, επί τουρκοκρατίας ανήκε στον πρώτο αγά του Ηρακλείου, ήταν το σπίτι του. Η αναπαλαίωση διήρκεσε ένα χρόνο και δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ήταν μια κοπιώδης, κοστοβόρα διαδικασία με πάρα πολλή γραφειοκρατία, συνεχείς συνεννοήσεις με τις υπηρεσίες, την Αρχαιολογία, αφού έπρεπε ασφαλώς να σεβαστούμε την αρχιτεκτονική του κτίσματος και να διαμορφώσουμε τα δωμάτια σύμφωνα με την παλαιότερη χρήση τους».

Διαβάστε ακόμα:
Φλώρινα: Ο Τάσος Δούσης ανακάλυψε τον καλύτερο ξενώνα στην Ελλάδα, που έχει βαθμολογία Άριστα 10! Αληθινό διαμάντι σε ένα μαγευτικό χωριό...

Από την πλευρά του ο αδελφός της, ο Μιχάλης Σχοιναράκης, με τον οποίο συνεργάζονται για την συνολική λειτουργία του, ανέφερε: «Έχω σπουδάσει οικονομικά με εξειδίκευση στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και το βρήκαμε καλή ιδέα με τη Μαρία να το μετατρέψουμε σε boutique hotel με 6 σουίτες. Το «Veneziano» άνοιξε τον Μάιο του 2017, το καλοκαίρι σκεφτήκαμε να λειτουργήσουμε και το καφέ και από τον Σεπτέμβριο το εστιατόριο. Μας ευχαριστεί όταν ακούμε θετικά σχόλια από τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες μας, χαιρόμαστε που αναδείξαμε έναν ιστορικό χώρο του Ηρακλείου και ελπίζουμε και άλλα διατηρητέα να αναπαλαιωθούν και να αποκτήσουν στην πόλη μας τη θέση που τους αξίζει».

Πηγή:  iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ