Πολύδροσος: Το γαρφικό και πανέμορφο χωριό που θα σας κλέψει την καρδιά

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Παρνασσού που τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες…

Από τους Κατερίνα Φωτοπούλου, Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Φωλιασµένη ανάµεσα στην κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού και τους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού, σε υψόµετρο 380 µ., η Πολύδροσος (γνωστή στους ντόπιους και ως Σουβάλα) βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σηµεία του βουνού µε ατού την κοντινή απόσταση από το χιονοδροµικό κέντρο.

Το κεφαλοχώρι αυτό της Φωκίδας

Διαβάστε ακόμα: Αντίκυρα και Άσπρα Σπίτια: Μια βόλτα αρκεί για να απολαύσετε τη μοναδική ομορφιά τους

έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολύ αξιόλογες τουριστικές υποδοµές µε προσεγµένους ξενώνες –και µάλιστα σε πολύ προσιτές τιµές– και αποτελεί µια ωραία εναλλακτική για ξεκούραστες διακοπές.

Το κλασικό σηµείο συνάντησης στο χωριό για ντόπιους και επισκέπτες

είναι η πλακόστρωτη κεντρική πλατεία –το πιο ζωντανό σηµείο– απέναντι από την εκκλησία της Κοίµησης της Θεοτόκου µε τα πλατάνια, τις rustic ταβέρνες και τα cafés.

Διαβάστε ακόμα: Αγόριανη: Ένας top χειμερινός προορισμός- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περπατώντας στα δροµάκια του θα σας συνεπάρει η ηρεµία του τοπίου και θα αφεθείτε στη γαλήνη της εξοχής, ενώ όταν έρθει η ώρα για βόλτα ακολουθήστε –ακόµα και µε τα πόδια, περίπου 20’– την «αγροτική» διαδροµή για το βυζαντινό µνηµείο της Αγίας Ελεούσας και την ειδυλλιακή τοποθεσία απ’ όπου αναβλύζουν οι πηγές του βοιωτικού Κηφισού.

Στον δρόµο προς το χιονοδροµικό περάστε από την Άνω Σουβάλα

(το παλιό χωριό της Σουβάλας), όπου θα ανακαλύψετε έναν µικρό οικισµό-έκπληξη, µε εντυπωσιακά αρχοντικά και θαυµάσιες επιλογές για παραδοσιακό φαγητό.

Tip: Oι λάτρεις της πεζοπορίας θα ευχαριστηθείτε εδώ εξαιρετικές διαδροµές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ