Ένας τεράστιος ιπτάμενος δίσκος μοιάζει να έχει προσγειωθεί στην άκρη ενός απόκρημνου λόφου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ( MAC) βρίσκεται στην πόλη της Niterói του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της περιοχής.

Σχεδιασμένο από τον Oscar Niemeyer με τη βοήθεια του μηχανικού Bruno Κονταρίνη, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Niemeyer σε προηγούμενα έργα, το MAC έχει 16 μέτρα ύψος και έναν περίτεχνο κτήριο με διάμετρο 50 μέτρα και τρεις ορόφους. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1996 .

Ένας μεγάλος και φαρδύς διάδρομος οδηγεί στην αίθουσα των Εκθέσεων, που έχει χωρητικότητα εξήντα ατόμων, ενώ δυο πόρτες οδηγούν στην γκαλερί με τα πανοραμικά παράθυρα, που προσφέρουν μαγευτική θέα στον κόλπο Guanabara, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το βουνό Sugarloaf.

Το μοντέρνο κτήριο, που έχει παρομοιαστεί με UFO , βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά, στο κάτω μέρος της οποίας είναι μια παραλία. Στην ταινία «Oscar Niemeyer, an architect committed to his century» ο Niemeyer πετά πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο με ένα UFO, το οποίο στη συνέχεια προσγειώνεται στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει την έμπνευση του για το κτήριο του μουσείου.

Ιαπωνία: Ο παράδεισος των αντιθέσεων! Το παρελθόν συναντά το μέλλον και το παραδοσιακό το μοντέρνο

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Τα 10 πιο μυστήρια μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ