Εάν η βιοποικιλότητα της Γης ήταν χώρα, θα μπορούσε να ονομαστεί Κολομβία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το έθνος οικολογικών θησαυρών, από χιονισμένα βουνά έως ζούγκλες και ερήμους, φιλοξενεί ένα από τα 10 είδη χλωρίδας και πανίδας στον κόσμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Colombia

Με την ειρηνευτική συμφωνία του περασμένου έτους, η οποία έληξε μετά από 60 χρόνια εμφυλίου πολέμου, η Κολομβία είναι έτοιμη να γίνει η Μέκκα του οικοτουρισμού.

Γνωρίστε τα 15 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης!

Αποτέλεσμα εικόνας για colombia hd photos

Μέσα από τον τουρισμό, η ειρήνη αποτελεί ένα μη κενό σύνθημα και γίνεται πραγματικότητα καθώς μερικά από τα 55 εθνικά πάρκα της χώρας, εκτός των ορίων των χρόνων των συγκρούσεων, ανοίγουν τις πύλες τους σε τοπικούς και διεθνείς ταξιδιώτες – και μαχητές για τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) οι οποίοι μετατρέπονται σε στρατιώτες οικοτουρισμού. “Ο στόχος μας για το 2017, το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, είναι να είμαστε ένας παγκόσμιος ηγέτης στη διατήρηση του τουρισμού”, λέει η Σάντρα Χάουαρντ Τέιλορ, σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού της Κολομβίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για colombia hd photos

Τη Δεκαετία του 80, ο περιβόητος κολομβιανός Pablo Escobar έφερε τους ιπποπόταμους στην Κολομβία για το ιδιωτικό του ράντσο. Τα HIPPOS είναι γεμάτα ζωντάνια και υγεία και αυτό βοήθησε επίσης τους κτηνοτρόφους στην Κολομβία να αναπτυχθούν περισσότερο, 30 χρόνια μετά την άφιξή τους.

8 Συμβουλές για ταξίδια Σαββατοκύριακου για κάθε προϋπολογισμό!

Αποτέλεσμα εικόνας για colombia

Σημείο αναφοράς για την προσέγγιση του τουρισμού στη Κολομβία αποτελεί το εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα. “Η Ταϊρόνα είναι η πολύτιμη λίθος μας”, λέει η Τζούλια Μιράντα, διευθυντής εθνικών πάρκων της Κολομβίας, από αυτό το ποικίλο τοπίο που εκτείνεται από τις άσπρες λευκές ακτές της Καραϊβικής σχεδόν κάθετα πάνω σε τροπικά δάση σύννεφων. “Η προστασία του για τις επόμενες γενιές είναι επιτακτικής μας ανάγκης. ” Οι Jaguars περιφέρονται στην αμμώδη ακτογραμμή του πάρκου, κοντά σε ξηρό τροπικό δάσος που είναι από τα πιο απειλούμενα τροπικά τοπία. Η Tayrona φιλοξενεί επίσης τους αυτόχθονες κατοίκους του Kogi, οι οποίοι αγαπούν τη φύση και των οποίων οι ιερές τοποθεσίες περιλαμβάνουν το Ciudad Perdida ή την Lost City. Οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων ημερών σε αυτόν τον αρχαίο οικισμό που περιλαμβάνει τη ζούγκλα. Το Kogi χτίστηκε ψηλά στα βουνά όταν αιώνες πριν οι ισπανοί conquistadores θέλησαν να αλλάξουν τον κόσμο τους. Αυτά τα μπανγκαλόου στην παραλία Cañaveral του Ταϊρόνα αποτελούν τη βάση για να εξερευνήσετε τα άλλα θαύματα του πάρκου, με άλογο, με τα πόδια, και με καγιάκ – μια φυσική γιορτή που ανοίγει τα μάτια και προωθεί μια νέα εποχή ειρήνης στην Κολομβία.

Πηγή: National Geographic

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ