Διάσημα μέρη της γης που πρέπει να επισκεφτείς πριν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!!!

Πανέμορφα μέρη στον κόσμο που θαυμάζουμε από κοντά ή από φωτογραφίες, εκπληκτικά τοπία και καταγάλανα νερά, πόλεις ιστορικές και αχανείς έρημοι, βουνά και εθνικά πάρκα κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα επόμενα χρόνια και το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες γενιές δύσκολα θα προλάβουν να τα απολαύσουν από κοντά.

Είτε πρόκειται για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την ερήμωση, τους μουσώνες ή το λιώσιμο των παγετώνων, η αλλαγή του κλίματος είναι ραγδαία μεταβάλλοντας το τοπίο του πλανήτη μας. Και μπορεί να είμαστε από τις τελευταίες γενιές που βλέπουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μέρη της Γης. Στη λίστα που ακολουθεί 5 προορισμοί περιμένουν να τους επισκεφθείτε πριν εξαφανιστούν…

1. Glacier National Park

Πριν από 100 χρόνια υπήρχαν πάνω από 150 παγετώνες σε όλο το Glacier National Park. Μέχρι το 2005, μόνο 27 παρέμειναν και αυτοί αναμένεται να έχουν εξαφανιστεί έως το 2030, αν όχι νωρίτερα. Πολλά από τα είδη των φυτών και των ζώων που διαβιούν στο πάρκο χρειάζονται κρύο νερό, κάτι που σημαίνει ότι το οικοσύστημα θα αλλάξει δραματικά όταν οι παγετώνες λιώσουν.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός (27/9): Bροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες!

2. Βενετία

Η πανέμορφη πόλη εδώ και πολύ καιρό βουλιάζει εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, ενώ η συχνότητα των πλημμυρών αυξάνεται κάθε χρόνο, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πόσο καιρό ακόμα θα μείνει η Βενετία πάνω στο νερό.

3. Μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος

Είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται από το διάστημα, αλλά εξαφανίζεται με γοργό ρυθμό λόγω της αλλαγής του κλίματος. Η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, η ρύπανση των υδάτων, η οξίνιση των ωκεανών και οι κυκλώνες συνεχώς επηρεάζουν τον ύφαλο και έχουν προκαλέσει μαζική λεύκανση των κοραλλιών.

Διαβάστε ακόμα: Η παραλία με τα ζεστά νερά, για βουτιές ακόμα και το Χειμώνα- 3 ωρίτσες από την Αθήνα!!!

4. Η Αφρική της Σαχάρας

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η Σαχάρα της Αφρικής αυξάνεται με ρυθμό 0,5 μίλια ανά μήνα. Η έρημος, ήδη η μεγαλύτερη στον κόσμο, θα μπορούσε να «καταπιεί» ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική, αλλάζοντας το περιβάλλον της ηπείρου.

Διαβάστε ακόμα: Και όμως…. Οι πιλότοι κοιμούνται εν ώρα πτήσης- Δείτε τα κρυφά τους δωμάτια

5. Μαλδίβες

Είναι η χώρα με το χαμηλότερο υψόμετρο στον κόσμο, με μέγιστο φυσικό επίπεδο εδάφους από 2,3 μέτρα και κατά μέσο όρο μόλις 1,5 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αν η στάθμη της θάλασσας αυξηθεί πάρα πολύ, η χώρα θα είναι η πρώτη που θα καταπιεί ο ωκεανός, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ