Ένα νησάκι στο Ιόνιο, που μέχρι πέρυσι γνώριζαν ελάχιστοι, αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για απόδραση από το θόρυβο της πόλης. Όμορφη, γραφική, με αμμουδερές παραλίες και ρηχά νερα…

ereikousa1-650Πέρυσι ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομά της, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει διακοπές εκεί, αναζητώντας λίγη ηρεμία.

Πρόκειται για το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία Διαπόντια νησιά, βόρεια της Κέρκυρας, και έχει λιγότερους από 700 κατοίκους.

erikousa2-650H Eρεικούσσα είναι καταπράσινη και ολοστρόγγυλη, ενώ, πήρε το όνομά της από το θάμνο «ρείκι»,  που φύεται σε ολόκληρο το μέρος και ανθίζει τον μήνα Οκτώβρη.

Φτάνοντας, αποβιβάζεσαι στο Πόρτο, τον οικισμό που φιλοξενεί το λιμάνι του νησιού, αλλά και την μεγάλη οργανωμένη παραλία, με την ρηχή αμμουδιά της. Εκεί θα βρεις επίσης, μαγαζιά, ιατρείο, φαρμακείο,  ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία.

erikousa3-650Τα όμορφα σπιτάκια του με τους περιποιημένους κήπους, γεμάτους από λουλούδια, δίνουν μια γραφική εικόνα που θα σε γοητεύσει. Αξίζει να επισκεφθείς και την εντελώς απομονωμένη και ανοργάνωτη παραλία του Μπραγκίνι, μια κατάφυτη αμμουδιά στην οποία μπορείς να φτάσεις με τα πόδια.

erikousa4-650

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ