Ενημερώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2016, 18:28

Story to be continued!

Από την Τίτη Βελοπούλου Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

4051__DSC8020Το αγαπηµένο σε όλους µας café Θερµαϊκός απέκτησε πριν από λίγους µήνες τον… Κήπο του! Ένα new age µεζεδοπωλείο σε vintage style ήρθε στην πόλη για να ξυπνήσει µνήµες παλιές…

Δεν υπάρχει ντόπιος ή επισκέπτης που να µην έχει περάσει έστω και µια φορά από το cafe Θερµαϊκός, στη Λεωφόρο Νίκης. Άλλωστε, αυτό το οικείο στέκι, που θυµίζει κλασικό βιεννέζικο καφέ, έχει καταφέρει από το 1992 να ξεχωρίζει για το σοφιστικέ του ύφος, την ατµόσφαιρά του –µε αναφορές στα 70s–, τις εξαιρετικές του µουσικές αλλά και την καλλιτεχνική του… ευαισθησία, που εκφράζεται µέσα από εκθέσεις και events που συγκεντρώνουν το «υποψιασµένο» κοινό της πόλης! Το café µεγάλωσε, ωρίµασε… και κάπως έτσι προέκυψε από τους θαµώνες η ανάγκη για λίγο «ουζάκι και µεζεδάκι», που γέννησε µε τη σειρά του την ιδέα για το αδελφάκι του, τον Κήπο του Θερµαϊκού.

Με πρώτο πλάνο τον Λευκό Πύργο, ο Σάκης Τσερβέντης και η Νατάσα Καλαφάτη δηµιούργησαν ένα µποέµικο µεζεδοπωλείο στην Πλατεία Τσιρογιάννη, που θυµίζει σε όλους εκείνα τα υπέροχα µεσηµέρια Κυριακής στο σπίτι των παππούδων! Τις µνήµες της, άλλωστε, από τα παιδικά της χρόνια αποτύπωσε η Νατάσα στη διακόσµηση, δηµιουργώντας ένα χώρο που παραπέµπει σε αρχοντόσπιτο, συνδυάζοντας το ρετρό µε το vintage… Με πολλή αγάπη και µεράκι ταίριαξε πορσελάνινα σερβίτσια, αντίκες, old fashioned µπουφέδες, µαζί µε βελούδινους καναπέδες, ταπετσαρίες λουλουδάτες και µπροκάρ µαξιλάρες, ενώ το σχεδόν θεατρικό σκηνικό άλλων δεκαετιών συµπληρώνουν ακούσµατα από τον ελληνικό κινηµατογράφο. Στην κουζίνα τώρα, η έκπληξη έρχεται από τις πληθωρικές µερίδες-φόρο τιµής στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ιδωµένη µέσα από τη µοντέρνα µατιά του chef Παναγιώτη Κοσµίδη.

Φρέσκες πρώτες ύλες, καθαρές γεύσεις και ένα φίνο γευστικά αποτέλεσµα, που ξεπερνά κάθε προσδοκία! Ξεχωρίσαµε τη φάβα από λαθούρι µε καραµελωµένη χοιρινή πανσέτα, τον καβουρµά, τα καραµελωµένα µανιτάρια, ενώ must είναι το συκώτι, το φρέσκο ψαράκι ηµέρας αλλά και οι εµπνευσµένες τηγανιές! Φίνο κρασί, ή κάτι από τη µεγάλη γκάµα σε ούζα και αποστάγµατα συνοδεύουν τέλεια αυτό το οικογενειακό… τσιµπούσι!

Θερµαϊκός, Καθηµερινά από τις 9:30. (Λεωφ. Νίκης 21, Τ. 2310 239842 )

 

Ο Κήπος του Θερµαϊκού, Καθηµερινά 10:00-01:00 (η κουζίνα). (Νικηφ. Φωκά 2, Πλ. Τσιρογιάννη, Λευκός Πύργος, Τ. 2310 224073)

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ