Λίγο περισσότερο από μια ώρα απόστασης χωρίζει το κέντρο της επαρχίας Elazig με την πόλη Karakocan, μια πόλη περίπου 28.000 κατοίκων.

Η μικρή αυτή πόλη μπορεί να μην είναι γνωστή στους περισσότερους, όμως τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει την προσοχή για μια παράδοση που κρατάει περίπου 80 χρόνια.

Οι κάτοικοι λοιπόν προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν οι ίδιοι για ένα μια μερίδα φαΐ. Η παράδοση αυτή θεωρείται από τους ντόπιους ως καθήκον, απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Η τουρκική πόλη που κανένας φτωχός δεν πεινάει

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου, Mehmet Ozturk, κρατάει πάντα τρία τραπέζια για εκείνους που έχουν ανάγκη. Ακόμα και όταν το μαγαζί του είναι γεμάτο ή όταν του έχει απομείνει λιγοστό φαγητό. Καθημερινά τουλάχιστον 15 άτομα, τρώνε δωρεάν στο εστιατόριό του, ενώ σε ολόκληρη την πόλη αυτός ο αριθμός ξεπερνά τα 100 άτομα.

Η παράδοση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’40, όταν το εστιατόριο Merkez, ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν γεύματα σε φτωχούς που το είχαν ανάγκη. H συγκεκριμένη πρακτική υιοθετήθηκε και από εστιατόρια που άνοιξαν αργότερα και σήμερα, τα πέντε εστιατόρια του κέντρου της μικρής πόλης προσφέρουν τουλάχιστον δυο γεύματα την ημέρα σε όσους τα χρειάζονται.

Άνδρας στην Αλάσκα ξύπνησε από ένα παράξενο θόρυβο και δεν πίστευε αυτό που είδε στην βεράντα του!

Αποτέλεσμα εικόνας για Karakocan

Τέλος από σήμερα τα χάρτινα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Η φιλοσοφία; Αν βοηθάς αυτός που έχει ανάγκη, τότε θα ανταμειφθείς κι εσύ με οποιονδήποτε τρόπο. Αν και η βοήθεια που προσφέρει κάποιος, είναι από μόνη της ένα είδος ανταμοιβής…

Πηγή:E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ