Η Νήσος του Μαν είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό νησί που βρίσκεται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. Είναι ένας μαγικός τόπος, έχοντας στοιχεία και από τα δυο πανέμορφα νησιά.

Μπορεί να σε ταξιδέψει στο παρελθόν χωρίς να χάσει την σύγχρονη ομορφιά του και την ενέργεια που πηγάζει από τους ολίγον… τρελούς κατοίκους του.

Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή Μανξ, των οποίων οι απόγονοι κατοικούν στο νησί μέχρι σήμερα. Το νησί σήμερα έχει περίπου 85.000 κατοίκους. Οι Άγγλοι το κατέλαβαν τον 14ο αιώνα ενώ ανήκει στο βρετανικό στέμμα από το 1765. Οι ντόπιοι μιλούσαν αγγλικά αλλά και την διάλεκτο των Μανξ, μια Gailick γλώσσα που εξαφανίστηκε το 1974. Σήμερα μόλις ένα σχολείο στο νησί την διδάσκει

Μέσα στα κρυφά δωμάτια ενός Boeing 787 Dreamliner

Το νησί είναι παγκοσμίως γνωστό από τον αγώνα μοτοσικλέτας που διεξάγεται σε αυτό. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν δίνει κάποιο ακριβό έπαθλο. Όμως οι καλύτερη μοτοσικλετιστές από όλον τον κόσμο μαζεύονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Νήσο του Μαν, για να πάρουν μέρος στον αγώνα. Κι αυτό γιατί προσδίδει κύρος σε όποιον μοτοσικλετιστή καταφέρει να το κερδίσει, αφού είναι ίσως η πιο δύσκολη πίστα του κόσμου.

Γιατί; Γιατί είναι πολύ επικίνδυνη. Η νήσος του Μαν έχει περίπου 1.107 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων δρόμων και ο αγώνας διεξάγεται μέσα στους δρόμους του νησιού, σε κατοικημένες περιοχές και επικίνδυνες στροφές. Οι «τρελοι» μοτοσικλετιστές ξεκινούν μια διαδρομή που δεν ξέρουν αν θα τερματίσουν, αν θα εγκαταλείψουν ή αν θα φύγουν με κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Όταν ένα συγκλονιστικό ρούμι συνάντησε τη σοκολάτα bitter

Ο αγώνας λέγεται Manx TT και είναι η δυσκολότερη διαδρομή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το ξαναλέμε για αν το εμπεδώσετε. Γιατί αν δεν έχετε δει την ταινία του 2011, «TT3D: Closer to the Edge» με αφηγητή των Jared Leto (που τραγούδησε και το ομώνυμο τραγούδι με τους «30 Seconds to Mars»), τότε θα πρέπει να σας το τονίσουμε για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνο είναι. Χιλιάδες τουρίστες σπεύδουν κάθε χρόνο για να δουν από κοντά την κούρσα των «τρελών».

H πρωτεύοσα του νησιού, Douglas

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Douglas που φτάνει τους 26.000 κατοίκους. Βρίσκεται πάνω στον ομώνυμο ποταμό, ο οποίο δημιουργεί έναν μικρό κολπίσκο στο λιμάνι της πόλης. Εκτός από τον αγώνα μοτοσικλετών, το νησί είναι γνωστό για τις γάτες χωρίς ουρά (!) και για τα πρόβατα με τα τέσσερα κέρατα(!).

Το σπίτι στο Κουνούπι Αργολίδας που πωλείται 20 εκατ. ευρώ! Θα πάθετε πλάκα με το σαλόνι του

Το νησί είναι πανέμορφο και γραφικό. Οι κάτοικοι έχουν χαμηλή φορολογία και ζουν κυρίως από τον τουρισμό, που κορυφώνεται στον αγώνα μοτοσικλέτας. Λόγω της χαμηλής φορολογίας, πολλά start ups μεταφέρουν την έδρα τους στο ειδυλλιακό νησί. Πριν από δυο χρόνια οι πολίτες μάλιστα, χρησιμοποιούσαν ευρέως και τα bitcoin στις καθημερινές συναλλαγές τους.

 

Φαίνεται πως η τρέλα δεν περιορίζεται μόνο στους μοτοσικλετιστές στην Νήσο του Μαν. Όμως αυτό το επιτυχημένο «πάντρεμα του παλιού με το νέο, της φυσικής ομορφιάς και της μηχανοκίνητης αδρεναλίνης, κάνουν το νησί έναν must go τουριστικό προορισμό.

 Περισσότερα: E-Daily.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ