Η σπηλιά της Φώκιας, Κορινθία

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην Κορινθία, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σε αυτή την παραλία ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ!

Τα κάθετα βράχια της ακτογραμμής κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας διακόπτονται από μια φυσική, πέτρινη, τεράστια αψίδα. Μπαίνοντας μέσα στην αψίδα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της φιλοξενεί μια μαγευτική παραλία, γνωστή με το όνομα Φώκια, με λεπτό, άσπρο βότσαλο, που δίνει στα νερά χρώμα σαν του οινοπνεύματος, όπως συνηθίζεται στο Ιόνιο, σε νησιά όπως οι Παξοί, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος.

Η παραλία και η αψίδα αποτελούν ένα πραγματικό “μνημείο της φύσης” που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να υπάρχει. Λόγω του γεγονότος ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, ο ήλιος δεν την “βλέπει” ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται να φορέσετε αντηλιακό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι που όμως είναι μικρό σε απόσταση.

Η φύση έχει κάνει το θαύμα της και έχει δημιουργήσει πολλές “ιδιαίτερες” παραλίες, όπως και την παραλία κρυμμένη σε βουνό!

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο του haanity:

Και η ομάδα Up Drones, βρέθηκε εκεί για να καταγράψει αυτό το υπέροχο τοποίο και όπως αναφέρει, μέχρι σήμερα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Νομού Κορινθίας είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, η Αρχαία πόλη της Κορίνθου, και η εντυπωσιακή Ακροκόρινθος. Και τα τρία αυτά κορυφαία αξιοθέατα του Νομού είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Κι όμως ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του Νομού είναι κατασκεύασμα της φύσης και βρίσκεται καλά κρυμμένο στα απόκρημνα βράχια του Κορινθιακού.

Η κοινή ονομασία της συγκεκριμένης τοποθεσίας είναι “Η σπηλιά της Φώκιας” και την συναντάμε ακριβώς απέναντι από της Αλκυονίδες Νήσους γνωστές σε όλους μας από το ρήγμα που βρίσκεται κοντά σε αυτές και είχαν δώσει τον καταστροφικό σεισμό του 1981. Η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μέρος είναι σχετικά δύσκολη καθώς απαιτείται όχημα εκτός δρόμου προκειμένου να γλιτώσετε αρκετό ποδαρόδρομο. Σε κάθε περίπτωση αν τελικά το επισκεφθείτε το μοναδικό θέαμα που θα σας φανερωθεί ενώ περπατάτε μέσα σε ένα πανέμορφο πευκοδάσος θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Θερμή παράκληση της ομάδας Up Drones είναι όσοι επισκεφτούν το συγκεκριμένο σημείο να φροντίσουν να το διατηρήσουμε στην υπάρχουσα μορφή και φυσικά φεύγοντας παίρνουμε μαζί μας και τα οποία σκουπίδια έχουμε δημιουργήσει (πάρτε νεράκι μαζί σας θα σας χρειαστεί).

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ