Στο άκρο της λεκάνης των Σερρών δεσπόζει μια λίμνη που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο, ενώ παράλληλα η ομορφιά της σχεδόν υπνωτίζει. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη και οι επισκέπτες δεν χάνουν ευκαιρία να την επισκεφτούν, όταν βρεθούν προς τα κει.

Η Κερκίνη, αποτελεί  έναν πολύ σημαντικό υδροβιότοπο και δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του Νομού.

li3

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που συναρπάζει με το τοπίο της σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών.

li2

Η Κερκίνη έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ είναι ένας από τους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας.

Η τουριστική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία χρόνια στη λίμνη, κυρίως λόγω της μοναδικής θέας που προσφέρει προς το χωριό Λιθότοπος, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε δύο λόφους, στους πρόποδες των Κρουσίων, δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα.

Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, κατεβαίνουν στο πάρκο Κερκίνης υδρόβια πουλιά από τη βορειοανατολική Ευρώπη, κοπάδια από διάφορα είδη πάπιας, κύκνοι και άλλα, δημιουργώντας εικόνες που μαγνητίζουν και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες.

li4

Μιας και αυτή την περίοδο η λίμνη Κερκίνη είναι στις ομορφιές της, αξίζει σίγουρα να μπει στην ταξιδιωτική σας ατζέντα με τους must φθινοπωρινούς προορισμούς.

li6

li10

li9

li8

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ