Στους μεσαιωνικούς χρόνους, η πόλη της Μπολόνια στη βόρεια Ιταλία δεν πρέπει να διέφερε και πολύ από αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Μανχάταν. Εκατοντάδες πύργοι στον ορίζοντα και θέα μια… θάλασσα από κατακόκκινες κεραμοσκεπές.

Αυτοί οι πύργοι ήταν σύμβολα πλούτου και κατασκευάζονταν από εύπορες οικογένειες της πόλης για να αποδείξουν τη δύναμή τους και τη σημασία τους. Μεταξύ του 12ου και του 13ου αιώνα, η Μπολόνια είχε έως και 180 πύργους, πιθανόν και περισσότερους.

Τον 13ο αιώνα, πολλοί πύργοι καταλήφθηκαν ή κατεδαφίστηκαν, ενώ άλλοι απλώς κατέρρευσαν. Όσοι παρέμειναν στη θέση τους χρησιμοποιήθηκαν αργότερα με διαφορετικούς τρόπους, ως φυλακές, καταστήματα ή ως κατοικίες. Οι τελευταίες κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν το 1917, ενώ πλέον στην Μπολόνια δεν υπάρχουν πάνω από είκοσι πύργοι. Οι πιο διάσημοι από αυτούς είναι οι Asinelli και Garisenda, που αποτελούν δημοφιλή  σύμβολα της πόλης.

Και οι δύο πύργοι φέρουν το όνομα των οικογενειών που τους κατασκεύασαν. Ο πύργος Asinelli έχει ύψος 97 μέτρα και ο Garisenda 48. Και οι δύο πύργοι είχαν αρχικά παρόμοιο ύψος (περίπου 60-70 μέτρα), αλλά όταν ο πύργος Garisenda άρχισε να αποκτά κλίση τον 14ο αιώνα το ύψος του μειώθηκε. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του εν λόγω πύργου απολαμβάνοντας μια φανταστική θέα της πόλης.

Το λιλιπούτειο νησί της Ιταλίας που έχει αστείρευτη ομορφιά!

Η Ιταλία…by the sea…Taormina,Camogli,Cefalu & Cinque Terre!Μια απολαυστική ξενάγηση μόνο από το Travelstyle….

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ