Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξεκίνησε και φέτος στην Ονειρούπολη.Φώτα, μουσική και πολλά πυροτεχνήματα….

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στην πόλη της Δράμας, άνοιξε τις πύλες της σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης γεμάτη φώτα, μουσική, πυροτεχνήματα, γιορτινούς ήχους, με τη συμμέτοχη χιλιάδων κόσμου και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο άγιο των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη που φέτος επέλεξε να κατέβει στο νέο του σπίτι μ’ ένα αλεξίπτωτο.

Η Ονειρούπολη αναμένεται και φέτος να γίνει ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να νιώσουν όμορφα, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να βρεθούν σε γιορτινή διάθεση.

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες θα βρεθούν στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας για να δουν από κοντά την Ονειρούπολη και να ζήσουν όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς, σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο εκπλήξεις.

Σε αυτό το σκηνικό που στήθηκε με πολλή φροντίδα στο κεντρικό πάκο της πόλης και η είσοδος είναι δωρεάν, ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, οι νεράιδες, οι χιονάνθρωποι, συνοδευόμενοι με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές.

Ό,τι πιο υπέροχο θα συμβεί φέτος τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Τι ξέρετε για την Ονειρούπολη; (Photos)

Φέτος, την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έκανε ο αγαπημένος Έλληνας παραμυθάς και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος βρέθηκε στην κεντρική σκηνή και παρέλαβε το «χρυσό κλειδί της Ονειρούπολης» από τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο. Την ανακήρυξή του ως πρώτου επίτιμου κατοίκου της Ονειρούπολης ακολούθησε συναυλία του ανερχόμενου τραγουδιστή Κωσταντίνου Κουφού.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς κηρύσσει την έναρξη της Ονειρούπολης 2017-2018
oneiroupolh

Στις φετινές δράσεις της Ονειρούπολης περιλαμβάνονται το νέο σπίτι του Άη Βασίλη, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, η σχολή χριστουγεννιάτικης μαγείας, τα Playmobil με ιππότες και πριγκίπισσες, το ταχυδρομικό εργαστήρι, το σπιτάκι του παραμυθιού με αφιέρωμα στον μεγάλο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, το παγωμένο εργαστήρι πειραμάτων, το εργαστήρι χαμόγελου, το εργαστήρι της φύσης, το δάσος των ευχών και της ελπίδας, το ταξίδι στην εποχή των παγετώνων και το funpark.

Η παραμυθένια χώρα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα θα προσελκύσει πάνω από 600.000 επισκέπτες

Σήμερα το απόγευμα, σε μια μοναδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, ο Ευγένιος Τριβιζάς θα συναντήσει, θα μιλήσει και θα φωτογραφηθεί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Δράμας, ενώ ένα μέρος των εσόδων από την πώληση βιβλίων θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

oneiroupolh

Το παραμυθένιο χωριό του Άι Βασίλη στην…Ελλάδα! Μαγικό μέρος

oneiroupolh

oneiroupolh

Οι 4 καλύτεροι προορισμοί για αποδράσεις γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Photos)

oneiroupolh

oneiroupolh

πηγή:protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ