Όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας πληροί το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια των σχετικών ελέγχων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπλοΐας (European Aviation Safety Agency – EASA).

Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών πήρε την πιστοποίηση της EASA, από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΥΠΑ για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γιατί στη Ρούμελη πίνουν το… «αμίλητο νερό»

Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθέριος βενιζέλος αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα.

Hainan Airlines: Nέα σύνδεση μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθέριος βενιζέλος αεροδρόμιο
Επίσης, συνεχίζεται η διαδικασία πιστοποίησης και των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα 14 αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport GR, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ