Η Βέρνη μια πόλη της Ελβετίας με πλούσια ιστορία μεσαιωνικού χαρακτήρα στα χτίσματα της και μια μεγάλη ιστορία. Ήξερες ότι η Βέρνη έχει σύμβολο της πόλης μία αρκούδα;

Αν όχι θα σου πω εγώ. Λέγεται όταν ο βασιλιάς έχτιζε την πόλη σκότωσε μια αρκούδα που στην γερμανική γλώσσα είναι Bär. Συγκλονιστικό ε; Κι όμως η Βέρνη πέρα απο μια υπέροχη ιστορία έχει και πολλά αξιοθέατα…

Εγώ θα σας αναφέρω 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Βέρνη απο ένα βίντεο στο youtube που βρήκα.. Αρχικά μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο Αιστάιν που υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα του Αιστάιν και ποτρέτα και θα μάθεις πως αναπτύχθηκαν οι θεωρίες του. Έπειτα μπορείς να πας στο ιστορικό μουσείο της Βέρνης που είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το κυκλαδίτικο νησί που είναι γεμάτο αντιθέσεις!

Μπορείς να επισκεφτείς το πάρκο Barenpark για μια όμορφη απογευματινή βόλτα. Αν είσαι λάτρης τηε τέχνης αυτό θα σε ενθουσιάζει… Γιατί; Επειδή θα μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον καλλιτέχνη Paul Klee. Ένα όμορφο σημείο υψηλής παλιάς αρχιτεκτονικής το Clock Tower. Είναι ένα όμορφο σημείο για καφέ και βόλτα.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Το ομοσπονδιακό μέγαρο είναι όμορφο αξιοθέατο σαν παλάτι. Ακόμα καλό είναι να επισκεφτείς το μητροπολιτικό ναό της Βέρνη θα ενθουσιαστείς απο τη αρχιτεκτονική του. Τον κήπο των τριαντάφυλλων, έναν τόσο όμορφο κήπο που σπάνια βρίσκεις. Το βουνό Gurten για μια πρωτόγνωρη πεζοπορία και τέλος στην παλιά πόλη της Βέρνης που είναι στην λίστα προστασίας της Unesco.

Η πιο ρομαντική παραλία των Χανίων

Δείτε το βίντεο απο το youtube:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ