Το ρητό «όσο ζούμε μαθαίνουμε» βρίσκει εφαρμογή σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς μας, από την πιο πολύπλοκη έως την πιο σύνθετη. Στην περίπτωσή μας, ειδικά όσοι ταξιδεύετε, θα μάθετε (αν δεν τις γνωρίζετε ήδη) μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις φορές που ταξιδεύετε, που καλό θα είναι να γίνουν και συνήθειές σας, για τη δική σας διευκόλυνση.

Τις συνήθειες αυτές συγκέντρωσε ο ιστότοπος popsugar.com κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε:

1) Φτιάξτε μία λίστα με όσα θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξίδι

Και, ειδικότερα, όχι μια γενική λίστα αλλά έναν κατάλογο με όσα λογικά θα χρειαστείτε καθημερινά, ώστε να μην ξεχάσετε τουλάχιστον τα απαραίτητα.

2) Ζητήστε πληροφορίες από ανθρώπους που εμπιστεύεστε για τον προορισμό σας

Αν κάποιος φίλος ή φίλη σας έχουν επισκεφθεί την πόλη/χώρα/νησί που πρόκειται να πάτε, τότε τι καλύτερο από το να ζητήσετε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν πραγματικά σε μια ώρα ανάγκης αλλά και θα κάνουν το ταξίδι σας πιο εύκολο; Μην περιοριστείτε, δηλαδή, σε εστιατόρια και καφέ, αλλά ζητήστε χρήσιμα τηλέφωνα, διευθύνσεις, συνήθειες των ντόπιων κλπ.

Τα 5+1 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε πριν… γεμίσουν κόσμο!

3) Μην πακετάρετε τελευταία στιγμή

Αν πακετάρετε λίγη ώρα πριν την αναχώρησή σας, τότε είναι πολύ πιθανό και να μην τοποθετήσετε σωστά τα πράγματα στις αποσκευές σας -ελλείψει χρόνου- χάνοντας πολύτιμο χώρο αλλά και να ξεχάσετε κάτι από τα πράγματά σας. Αντιμετωπίστε τη στιγμή της προετοιμασίας με την «ευλάβεια» που της αξίζει και δε θα χάσετε.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ταξίδι

4) Να έχετε πάντα αντίγραφα των επίσημων εγγράφων σας μαζί σας

Κακοτοπιές συμβαίνουν ενίοτε και γι΄αυτό καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτές. Σε περίπτωση που χάσετε κάποιο από τα επίσημα έγγραφά σας, όπως διαβατήριο, ταυτότητα κλπ., θα είναι πολύ πιο εύκολες όλες οι διαδικασίες που θα χρειαστεί να κάνετε αν έχετε αντίγραφα. Ακόμα καλύτερα, αφήστε τα επίσημα έγγραφα σε ένα κουτί ασφαλείας στο ξενοδοχείο που διαμένετε και έχετε μαζί σας στο δρόμο τα αντίγραφα.

Τα 7 πιο τουριστικά παλάτια του κόσμου!Απλά φανταστικά!

Διαβάστε ακόμα:
Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας - Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις;

5) Έχετε τις συσκευές σας φορτισμένες

Και όχι, ο πρωταρχικός λόγος δεν είναι για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες όπου πηγαίνετε αλλά για να μπορείτε να επικοινωνήσετε αν χρειαστείτε το οτιδήποτε, να συμβουλευτείτε τους χάρτες σας κ.ο.κ.

6) Κατεβάστε στο κινητό σας τους χάρτες που θα χρειαστείτε

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητό

Και μιας και είπαμε χάρτες, βρείτε πριν το ταξίδι σας τους χάρτες που θα χρειαστείτε, κατεβάστε τους και έχετέ τους στο κινητό σας, ώστε να μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε, είτε έχετε σήμα είτε όχι, είτε έχετε διαθέσιμα MB στο κινητό ή όχι.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Γιάννενα είναι…ούτε χριστουγεννιάτικο ούτε δέντρο

7) Να οπουδήποτε λίγο νωρίτερα από την ώρα που πρέπει

Αεροδρόμιο, check in στο ξενοδοχείο, ραντεβού με ξεναγό και τόσες άλλες περιπτώσεις που η ακρίβεια στο ραντεβού παίζει μεγάλη σημασία για ένα όμορφο και ατάραχο ταξίδι. Δε χρειάζεται να φωνάζουν το όνομά σας στο «Last call for Paris» και να τρέχετε σαν τρελοί.

8) Μην έχετε τα χρήματά σας σε κοινή θέα

Αποτέλεσμα εικόνας για χρήματά

Ποτέ το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη του παντελονιού ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο που μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση ξένο χέρι. Αν έχετε εσωτερικές τσέπες σε κάποιο τζάκετ είναι ιδανικό, ιδανικά έχετε μπακ απ και φορέστε το στο μπροστινό μέρος του κορμού σας, σαν να φορούσατε μάρσιπο.

9) Τραβήξτε φωτογραφίες στο κινητό σας με χρήσιμες πληροφορίες

Στο πλαίσιο της έρευνας που λογικά θα κάνετε για το ταξίδι σας πριν έρθει η ώρα της αναχώρησης, καλό θα είναι να τραβήξετε κάποιες φωτογραφίες με τις σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεστε, καθώς μπορεί κάποια στιγμή να μην έχετε ίντερνετ διαθέσιμο και να μην μπορείτε να τις βρείτε.

10) Ελέγξτε έγκαιρα την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας

Αν χρειάζεστε το διαβατήριό σας για να ταξιδέψετε, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε καιρό πριν την ημερομηνία λήξης του καθώς, σε περίπτωση που χρειάζεται ανανέωση, η διαδικασία χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα και πιθανόν να διακινδυνεύσετε να χάσετε το ταξίδι σας.

πηγή:huffingtonpost.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ