Μνήμες, αναμνηστικά και φωτογραφίες είναι απαραίτητα να υπάρχουν στις αποσκευές σας γυρνώντας από ένα ταξίδι. Λιγότερο απαραίτητα είναι το E. coli, η ηπατίτιδα Α, ο τυφοειδής πυρετός και άλλα υποπροϊόντα μολυσμένων τροφών.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να πείτε «όχι» σε ορισμένα τρόφιμα για να πείτε «ναι» σε ένα μεγάλο ταξίδι.

- Advertisement -

Παρακάτω είναι μια λίστα με τρόφιμα με τα οποία θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Και πριν αρχίσετε, να θυμάστε ότι για να τρώτε σαν ντόπιος, θα πρέπει να έχετε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντέξετε τα τοπικά βακτήρια. Τουλάχιστον το κέικ είναι συνήθως ασφαλές, όπου κι αν πάτε!

Τοπικά μεθυστικά ποτά
Όταν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιείς ενώ ταξιδεύετε, πρέπει να προσέχετε πολύ τι πίνετε. Ακόμα και το αμφίβολο νερό και τα σπιτικά λικέρ μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, ειδικά για τους αμύητους ξένους.

Προσοχή: Τα μυστικά που δεν θα σας αποκαλύψουν ποτέ στην υποδοχή ενός ξενοδοχείου

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά
Πίνοντας μη παστεριωμένο γάλα ή τρώγοντας μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί ή το παγωτό, είναι 150 φορές πιο πιθανό να προκληθούν ασθένειες που προέρχονται από την προσκόλληση σε παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με τον FDA. Η παστερίωση (ή η διαδικασία της ακτινοβόλησης, σε ορισμένες χώρες) σκοτώνει τη σαλμονέλα, το E. coli και άλλα επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να βρεθούν στο νωπό γάλα.

Σαλάτα
Όσο και αν λαχταράτε μια τραγανή σαλάτα, πρέπει να το σκεφτείτε πριν την παραγγείλετε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να μείνετε μακριά από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, διότι μπορεί να περιέχουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς που δεν ξεπλένονται εύκολα με το νερό. Και σε μέρη όπου το νερό είναι αμφιβόλου ποιότητας, το πλύσιμο μπορεί να εντείνει πραγματικά το πρόβλημα.

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή
Τα ψάρια και τα οστρακοειδή μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά μπορούν επίσης να είναι πηγή μερικών πραγματικά σοβαρών ασθενειών. Για παράδειγμα, το Anisakiasis είναι ένα ψάρι που προκαλεί εισβολή σκουληκιών στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα. Η δηλητηρίαση από οστρακοειδή, εν τω μεταξύ, μπορεί να έχει συμπτώματα παράλυσης, νευροτοξικά ή αμνησίας. ¶λλοι τύποι δηλητηρίασης θαλασσινών μπορεί να προκαλέσουν εμετό, διάρροια, ακόμη και την αίσθηση ότι τα δόντια σας είναι έτοιμα να πέσουν.

Πώς να ταξιδέψω φτηνά: Η επιλογές που θα σας κάνουν να σταματήσετε να πονοκεφαλιάζετε

Τρόφιμα από μπουφέ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρόφιμα από μπουφέ
Για να μείνουν τα τρόφιμα μακριά από την αλλοίωση απαιτείται συνεχής προσοχή, αλλά το φαγητό στον μπουφέ μένει για ώρες αφύλακτο. Οι άνθρωποι μπορούν να βήχουν ή να φτερνίζονται πάνω από τα τρόφιμα ή να τα αγγίζουν με άπλυτα χέρια. Και έπειτα, υπάρχει το πρόβλημα της θερμοκρασίας: τα ζεστά φαγητά πρέπει να παραμείνουν καuτά και τα κρύα φαγητά πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Με τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να προσέχετε σε έναν μπουφέ, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από αυτούς για τους οποίους δεν είστε σίγουροι.

Ωμά αυγά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωμά αυγά
Θέλετε να αποφύγετε τις ασθένειες που προέρχονται από άλλη χώρα; Τότε παρακάμψτε τα αυγά, τις σπιτικές μαγιονέζες και άλλα προϊόντα που βασίζονται σε ωμά ή ακόμη και μαγειρεμένα αυγά.

Ορισμένα φρούτα
Αποφύγετε τα φρούτα που δεν περιβάλλονται από έναν σκληρό φλοιό. Τα καλά νέα είναι ότι οι καρποί που έχουν χοντρή φλούδα προστατεύονται από το μολυσμένο νερό και το μολυσμένο έδαφος και θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σχεδόν παντού. Οι μπανάνες, το μάνγκο, ο ανανάς, η παπάγια ανήκουν σε αυτά με τη σκληρή φλούδα. Για μέγιστη ασφάλεια, καθαρίστε το φρούτο μόνοι σας και βεβαιωθείτε ότι όλα τα εργαλεία κοπής είναι καθαρά και στεγνά πριν αρχίσετε.

Σχεδόν κανείς δεν το ξέρει: Τι είναι τα τριγωνικά αυτοκόλλητα στη καμπίνα του αεροπλάνου;

Μαγειρεμένο κρέας
Πρέπει να το αποφύγετε, τουλάχιστον όταν δεν είστε 100% σίγουροι για την πορεία του από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Το ωμό κρέας παρουσιάζει δύο στρώματα πιθανής μόλυνσης. Η εξωτερική επιφάνεια είναι βασικά ένας καμβάς για εντερικά παθογόνα, αλλά αυτά καταστρέφονται εύκολα με το μαγείρεμα. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η πιθανότητα παρασιτικών παθογόνων στον μυικό ιστό και γι ‘αυτό οι ειδικοί της ασφάλειας των τροφίμων συνιστούν το μαγείρεμα του κρέατος σε μια εσωτερική θερμοκρασία 160 βαθμών Φαρενάιτ.

Κρέας άγριων ζώων

Αποτέλεσμα εικόνας για Κρέας ψημένο
Ακόμα και οι πιο τολμηροί σαρκοφάγοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση άγριων θηραμάτων. Το CDC συνιστά να μην τρώτε κρέας άγριων ζώων ή κυνήγι, καθώς αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί μια γέφυρα μετάδοσης του Έμπολα και άλλους ιούς προερχόμενους από ζώα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Προσοχή! Μην ανεβάζετε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με την κάρτα επιβίβασης

Γρανίτα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρανίτα
Με την πρώτη ματιά, μια παγωμένη γρανίτα μπορεί να φαίνεται η πιο αθώα σε αυτήν τη λίστα. Αλλά το νερό κακής ποιότητας, τα φρούτα χωρίς παχιά φλούδα και τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά αποτελούν συχνά τα κυριότερα συστατικά, καθιστώντας τις γρανίτες μια τριπλή απειλή σε μέρη όπου η ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να είναι ένα ζήτημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ