Η Ευρώπη είναι ένας διάσημος τουριστικός προορισμός που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Λονδίνο, Παρίσι, Πράγα, Βουδαπέστη… και άλλες διάσημες πρωτεύουσες φιγουράρουν στα ιλουστρασιόν διαφημιστικά έντυπα των τουριστικών γραφείων.

Όμως δεν υπάρχουν μόνον αυτές.

Δείτε αμέσως παρακάτω 5 πόλεις που οι περισσότεροι τουρίστες αγνοούν ή ξεχνάνε να επισκεφτούν. Όσοι όμως το κάνουν, τους μένουν απλά… αξέχαστες!

Η… ροζ λίμνη των λωτών που σαγηνεύει!Ένα ζωντανό χαλί από υδρόβια λουλούδια

Γαλλία, LACOSTE

Στο γαλλικό νότο, στην Προβηγκία, αυτή η πανέμορφη πόλη βρίσκεται 43 χλμ από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Εδώ βρίσκεται ο πύργος του Μαρκήσιου Ντε Σαντ αλλά και μια σειρά από εξαιρετικά οινοποιία που παράγουν την περηφάνια της Γαλλίας: το κρασί της! Στην πόλη θα βρείτε επίσης ένα ιδιαίτερο εμπορικό κέντρο, το ShopSCAD, όπου πωλούνται ρούχα, έργα τέχνης, γλυκίσματα και πολλές άλλες δημιουργίες που φτιάχνουν οι φοιτητές του τοπικού Savannah College of Art and Design.

Αγγλία, SAWREY

Στη Lake District της νοτιοανατολικής Αγγλίας, περίπου 2 ώρες ταξίδι με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του in northeast England, less than a two-houΜάντσεστερ βρίσκεται αυτή η άγνωστη βρετανική πόλη.

Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη Λογοτεχνία. Η πόλη είναι ουσιαστικά δυο ενωμένα χωριά, Near Sawrey και το Far Sawrey, που κτίστηκαν σε ένα ειδυλλιακό τοπίο το 14ο αιώνα. Εδώ έζησε η γνωστή συγγραφέας Beatrix Potter και όλα τα σκηνικά των βιβλίων της είναι βγαλμένα από εδώ.

Επίσης υπάρχουν αρχαία μνημεία από την εποχή των Ρωμαίων, που αποίκησαν την περιοχή, μεταξύ αυτών και το Τείχος του Αδριανού αλλά και τα Ρωμαϊκά Λουτρά.

Τα 4 μέρη του κόσμου που παλιότερα δεν τα πλησίαζαν οι ταξιδιώτες!

Γερμανία, ROTHENBURG

Βρίσκεται περίπου 1 ώρα απόσταση με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης στη Βαυαρία.

Εδώ βρίσκεται η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας (μέσα σε τείχη). Πύργοι, λιθόστρωτα σοκάκια, πολεμίστρες… συνθέτουν το σκηνικό που βλέπει κανείς περιπλανώμενος στην πόλη.

Είναι επίσης ο ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα μιας και η γραφική χριστουγεννιάτικη αγορά μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Υπάρχει και το The Deutsches Weihnachts Museum ένα μουσείο αφιερωμένο στα Χριστούγεννα, που όμως είναι ανοικτό όλο το χρόνο.

Βέλγιο, BRUGES

Οι περισσότεροι την έμαθαν από την ταινία «Αποστολή στη Μπρυζ» (2008). Με το τραίνο, περίπου 90 λεπτά απόσταση από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πάτε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, μην πάτε στην πόλη αυτή. Οι δρόμοι είναι τόσο στενοί που τα αυτοκίνητα δυσκολεύονται πολύ να περάσουν και όλοι κινούνται με ποδήλατα ή με τα πόδια.

Το κέντρο της πόλης έχει κηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και είναι ένα εντυπωσιακό κράμα μεσαιωνικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε βελγική μπύρα και να κάνετε μια ευχή για αιώνιο έρωτα και αγάπη στην Minnewater Lake.

Και φυσικά, ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό της βελγικής σοκολάτας; Έχει ατελείωτα ζαχαροπλαστεία, αποκλειστικά με γλυκά σοκολάτας, σε κάθε γωνιά της πόλης!

Οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου για κοινωνικούς ταξιδιώτες

Νορβηγία, BERGEN

Η πόλη βρίσκεται μια ώρα απόσταση με το αεροπλάνο από το Όσλο αλλά υπάρχει και η εναλλακτική του τραίνου.

Το Μπέργκεν είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Φυσικό λιμάνι, λόγω γεωγραφίας και προστατευμένο αφού περιβάλλεται από 7 βουνά, ιδρύθηκε το 1070.

Είναι η (ευρωπαϊκή) πρωτεύουσα των φεστιβάλ. Εδώ γίνονται φεστιβάλ, μουσικά και άλλα, όλο το χρόνο, ασχέτως καιρού! Επίσης εδώ είναι η έδρα της παλαιότερης ίσως φιλαρμονικής ορχήστρας της Ευρώπης, που ιδρύθηκε το 1765.

10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν στην Ευρώπη

Περπατήστε για να δείτε τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια των Νορβηγών εμπόρων, που κτίστηκαν το 1400 με 1500.

Ενώ αν δεν σας πειράζει το πρωινό ξύπνημα, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε χαράματα την ψαραγορά (Torget Fish Market), στο Bergen’s Market Square. Εδώ και 700 χρόνια γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα: ψαράδες απλώνουν τη φρέσκια πραμάτεια του και περιμένουν τους επίδοξους αγοραστές τους. Κάτι τέτοιο δεν έχετε ξαναδεί…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ