Natura Chalets

Ηρεμία, ξεκούραση, επιστροφή στη φύση και… μικρές δόσεις πολυτέλειας! Τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν, σας παρουσιάζουμε 10 ξεχωριστά σαλέ που σας υπόσχονται ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τις αποδράσεις σας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε καλή παρέα!

Από τον Χρήστο Αϊβαλιώτη ([email protected])

Natura Chalets

Natura Chalet

Λίγο έξω από το Καρπενήσι (8,5 χλμ.), μέσα στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, θα συναντήσετε το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Νatura. Τα 5 ευρύχωρα chalets, 70 τ.μ. το καθένα, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα, είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρουν μια πολυτελή διαμονή. Θα πίνετε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη θέα από τα τεράστια παράθυρα και θα ζεσταίνεστε τις κρύες μέρες και νύχτες δίπλα στο τζάκι. Η ξύλινη κατασκευή των κατοικιών σε συνδυασμό με την παραδοσιακή διακόσμηση σε γήινα χρώματα δίνουν μια ζεστασιά σε κάθε χώρο, σε κάθε δωμάτιο. Ανάμεσα στις παροχές που προσφέρει το ξενοδοχείο, αν θέλετε να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο, η σάουνα και το υδρομασάζ.

Highlight: Ο εξωτερικός παιδότοπος και το barbecue σίγουρα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Info: Από €120/τετράκλινο chalet, Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας – Καρπενήσι, Τ. 6972710041, www.naturalchalets.gr

Το πιο ατμοσφαιρικό σαλέ του κόσμου!

Colours Chalet

Το Chalet των Χρωμάτων, χτισμένο ανάμεσα σε καρυδιές, με θέα τη Ζήρεια και τα χωριά Μάννα, Στύλια, Παναρίτι, στα Τρίκαλα Κορινθίας, άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Ιουλίου και μας προτρέπει να επιλέξουμε το δωμάτιό μας βάσει του αγαπημένου μας χρώματος. Το κάθε δωμάτιο είναι… όνομα και πράγμα. Το «Μοβ Δωμάτιο», το πιο δημοφιλές από τα ξύλινα δωμάτια του chalet, είναι γεμάτο ροζ και μοβ χρώμα που θα σας ταξιδέψει στην παιδική σας ηλικία. Τα έπιπλά του «ζεστά», αναπαλαιωμένα και βαμμένα σε χρώμα ανάλογα με το concept. Αν θέλετε να κάνετε πρόταση γάμου, διαλέξτε το «Τσίλι Δωμάτιο», αφού παραδοσιακά είναι το δωμάτιο όπου έχουν γίνει οι περισσότερες προτάσεις γάμου. Μη… σπάσετε την παράδοση!

Highlight: Στη σοφίτα του chalet έχει δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος για παιδιά, όπου μπορούν να παίξουν, να ζωγραφίσουν, ακόμα και να δουν DVD.
Info: Από €80/δίκλινο, από €110/τετράκλινο, Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, Τ. 6957217270, www.colourschalet.gr

Στα άδυτα του πιο πολυτελούς σαλέ στα βουνά του Άσπεν

Sfendamos Wood Village

Sfendamos

Ένα γραφικό ξύλινο χωριό, παραδοσιακού τύπου, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, μόλις 3 χλμ. από το πολυφημισμένο Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, στο ορεινό χωριό Άγιος Παύλος στη Νάουσα. Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον από οξιές, έλατα και σφενδάμους δεσπόζουν 7 ξύλινα σπιτάκια (1 με προδιαγραφές ΑΜΕΑ) και ένα κεντρικό chalet, που περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Το κατάλυμα διαθέτει 6 ξύλινες κατοικίες των 5 ατόμων και 1 κατοικία των 8-10 ατόμων. Η ζεστασιά του ξύλου συνδυασμό με τα υφάσματα και τα διακοσμητικά που έχουν επιλεγεί για τον χώρο τού προσδίδουν έναν άκρως παραδοσιακό χαρακτήρα.

Highlight: Ξεκινήστε μια ξενάγηση σε οινοποιία της περιοχής και γευτείτε κρασιά από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών.
Info: Από €65 καθημερινές, από €80 το Σαββατοκύριακο, Άγιος Παύλος – Νάουσα, Τ. 2332044844, www.sfendamos.gr

Oρεινή Ελλάδα: Τα … ‘Φινλανδικά’ σαλέ που θα σου πάρουν τα μυαλά!

Chalets ΞΕΝΙΟΣ

Xenios

Οι ξύλινες κατοικίες του συγκροτήματος που βρίσκονται στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας υπόσχονται να σας προσφέρουν πολυτελή διαμονή αλλά και γαστρονομικές απολαύσεις. Τα 13 αυτόνομα chalets, 7 δίκλινα και 6 τετράκλινα, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, και ο πέτρινος κοινόχρηστος χώρος με την παραδοσιακή διακόσμηση συνθέτουν ένα σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης. Όλα τα chalets έχουν τζάκι και εκπληκτική θέα στο δάσος με έλατα, καστανιές και καρυδιές. Στον πέτρινο, παραδοσιακά διακοσμημένο κοινόχρηστο χώρο βρίσκεται το εστιατόριο του συγκροτήματος όπου τα εμπνευσμένα πιάτα του μπορούν να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Highlight: Πεζοπορία και ράφτινγκ στον ποταμό Εύηνο.
Info: Από €75/δίκλινο, από €95/τετράκλινο, Άνω Χώρα Ναυπακτίας, Τ. 2634041111, www.anohora.com

Διακοπές για λίγους! Τα επτά πιο πολυτελή σαλέ της Ευρώπης!

The Grand Chalet

Το συγκρότημα των φινλανδικών chalets στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα στις Άλπεις. Σαν ένα μικρό χωριό, τα 17 chalets είναι κτισμένα έτσι ώστε να έχουν όλα θέα προς τον Κορινθιακό και προς το ελατοδάσος της Ζήρειας. Η πολυτέλεια και η λιτότητα συναντιούνται στο εσωτερικό των δωματίων και ο συνδυασμός της κλασικής και της σύγχρονης διακόσμησης δίνει ένα αποτέλεσμα άκρως αρμονικό! Τζάκια, εξοπλισμένες κουζίνες, πουπουλένια μαξιλάρια, ανατομικά στρώματα και αναπαυτικοί καναπέδες θα κάνουν σίγουρα τη διαμονή σας να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Highlight: Κλείστε θέση και μαζί με την οικογένειά σας κάντε ιππασία σε προκαθορισμένο δρομολόγιο 30 λεπτών στη φύση.
Info: Από €200/4 άτομα, Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, Τ. 6937333993, www.thegrandchalet.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ