Η γραφική πόλη της Λουκέρνης στην κεντρική Ελβετία είναι χτισμένη στις ακτές της λίμνης της Λουκέρνης, προσφέροντας στους επισκέπτες της ένα απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλον, λόγω της εντυπωσιακής θέσης της.

Η εντυπωσιακή ξύλινη γέφυρα Chapel Bridge έχει μετατραπεί σε σύμβολο της Λουκέρνης, αν και η έκδοση που θα βρείτε σήμερα είναι αντικατάσταση της αρχικής, η οποία κάηκε το 1993. Στους ξύλινους τοίχους της θα βρείτε εικόνες της ζωής στην πόλη από τον 12ο αιώνα στην Λουκέρνη, που θα σας δώσουν μια γοητευτική γεύση της τοπικής ιστορίας.

Το χωριό της Ελβετίας όπου απαγορεύονται οι φωτογραφίες επειδή είναι πανέμορφο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Chapel Bridge

Διασχίζοντας τη γέφυρα οι επισκέπτες της πόλης φτάνουν στην ιστορική παλιά πόλη, με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα πολύχρωμα σπίτια, με πινελιές από έργα σύγχρονης τέχνης, τα εστιατόρια και τα καφέ. Το καλοκαίρι, ιδανικό σημείο για φαγητό και ποτό είναι τα μαγαζιά δίπλα στη λίμνη.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στη λίμνη, την τέταρτη μεγαλύτερη της Ελβετίας, με τα μικρά σκάφη που αναχωρούν δίπλα από την γέφυρα.

Αξίζει, ακόμα, να δείτε τον κήπο των παγετώνων (Glacier Garden), ένα πρωτότυπο αξιοθέατο, που παρουσιάζει την ιστορία της Γης. Εκεί θα δείτε και το περίφημο λιοντάρι της Λουκέρνης, ένα γλυπτό που αφιερώθηκε στους Ελβετούς στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλική επανάσταση.

Μερικές ακόμα από τις δραστηριότητες που σας προσφέρει η πόλη, είναι η πεζοπορία στα γύρω βουνά, η ποδηλασία και η βόλτα με τον απότομο οδοντωτό σιδηρόδρομο στο βουνό Pilatus, για την καλύτερη θέα στην πόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Chapel Bridge

Οι παραμυθένιες λίμνες της Ελβετίας!

Telegraph: Να πως μπορείτε να ζήσετε στην Ελβετία με μισθό 21.000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ